Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawiasy

Featured Replies

Napisano

Witam trochę po sąsiedzku. Właśnie udało mi sie po miesiacu poszukiwań kupić dla żonki cc sportinga. Troche roboty z nim jest, więc pewnie będę miał do centobraci milion pytań.

Tak na dzień dobry leci zawieszenie. Szukajka mi nie odpowiedziała wyczerpująco na pytanie. Chcę kupić gotowy zestaw do jazdy na codzień. Na allegro są zestawy MTS i jeszcze jakieś TA TECHNIC. Czy jeżdzi ktoś na kompletnym zestawie MTS ? To jest -70/50, więc w sportingu powinno być jakies 50/30. Jakieś opinie o tym zestawie ? Czytałem już że amortyzatory MTS są niebardzo, ale nikt nie pisał że jeździ na kompletnym zestawie amory + springi.

Aha. Wiem że najlepiej doskładać i kupić bile + eibahy, albo chociaż kyb, ale korci mnie kompletny i policzony zestaw amortyzator+spreżyna

Napisano

Ja na Twoim miejscu bym sie nie pakowal ani w MTS ani TA. Siedze juz troszke na forum i jeszcze nigdy nie slyszalem o tym zestawie dobrej opinii. Co do zawiasu to zalezy od kasy. Kup KYB + -35(40) (Eibach,H&R, Weitec,FK) i bedziesz zadowolony zlosnik.gif Ale to tylko moja skromna opinia

Napisano

Z gotowych zestawów to chyba tylko APEX może się wydawać wystarczająco pewny. Reszta niestety totalna loteria.

Zależnie od funduszy trzeba zacząć od dobrego amortyzatora i do tego spring. Tych jest trochę do wybory i nawet FK jest już tanią i dość łatwą dostępna opcją.

Cena Eibacha teraz deko przeraża, ale do zwykłej jazdy na co dzień więcej jak FK nie trzeba. Chyba, że masz ciut więcej dołóż do Weiteca albo Vogtlanda, Apex etc.

Amorki jak kolega wyżej napisał - Kayaba - dobra relacja jakoś cena ok.gif A jak się chce twardziej no to już gorzej, bo PZM który jest jaki jest - nie ma się co o nim za mocno wypowiadać - na tor i tyle. Poleciłbym bym Ci koni, ale deko drogie są, choć wybiera bajka jak się dobrze ustawi ze springiem.

Pozostają wydumki jak MTS etc - loteria - jednym trzymają innym puszczają niewiem.gif

A jak już sie zdenerwujesz to kup Ohlinsa będziesz w 7mym niebie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No dobra. Dzięki za odpowiedzi, ale mleko sie już rozlało spineyes.gif. Wczoraj pomierzyłem próg w garażu i za diabła 70/50 nie wjedzie. Zamówiłem zestaw TA- TECHNIX 40/40. W poniedziałek albo wtorek powinien przyjść. Przetestuje może jako pierwszy drive.gif. Zobaczymy co to warte

Napisano

> No dobra. Dzięki za odpowiedzi, ale mleko sie już rozlało . Wczoraj

> pomierzyłem próg w garażu i za diabła 70/50 nie wjedzie.

> Zamówiłem zestaw TA- TECHNIX 40/40. W poniedziałek albo wtorek

> powinien przyjść. Przetestuje może jako pierwszy . Zobaczymy co

> to warte

ale mogłeś spokojnie kupic KYB EXEL-G a do tego

springi FK,WEITEC,EIBACH

Napisano
  • Autor

> ale mogłeś spokojnie kupic KYB EXEL-G a do tego

> springi FK,WEITEC,EIBACH

No niby tak, ale potrzebuję szybko, bo sie żonka mi autkiem rozwali ( amorki jakieś olejowe całkiem wylane ). Na allegro tylko jeden gość ma kayaby exel-g i to tylko na przód. Na telefony nie odpowiada. Springów fk nie ma, a eibach nie puszcza mnie z kasą. W sklepach okolicznych też cieżko. Tylko w NORAUTO maja kayaby do sportinga , ale przedni prawy 200 ; lewy 240 ( ??? ) a tył po 185 za sztukę. Z cienkim mam trochę roboty, więc kasiorke trzeba szanować. Nie mogę wywalić wszystkiego na zawias jak podłogę ruda zjada.

Ale przynajmniej bedę królikiem doświadczalnym zakrecony.gif

Napisano

> No niby tak, ale potrzebuję szybko, bo sie żonka mi autkiem rozwali (

> amorki jakieś olejowe całkiem wylane ). Na allegro tylko jeden

> gość ma kayaby exel-g i to tylko na przód. Na telefony nie

> odpowiada. Springów fk nie ma, a eibach nie puszcza mnie z kasą.

> W sklepach okolicznych też cieżko. Tylko w NORAUTO maja kayaby

> do sportinga , ale przedni prawy 200 ; lewy 240 ( ??? ) a tył po

> 185 za sztukę. Z cienkim mam trochę roboty, więc kasiorke trzeba

> szanować. Nie mogę wywalić wszystkiego na zawias jak podłogę

> ruda zjada.

> Ale przynajmniej bedę królikiem doświadczalnym

springi FK byś mógł załatwic od od niego

a co do amorków fakt jest czasem cięzko znaleśc KYB

Napisano

> springi FK byś mógł załatwic od od niego

> a co do amorków fakt jest czasem cięzko znaleśc KYB

u mnie w miescie leza w sklepie i czekaja. sprzedawca z allegro.

Napisano

> u mnie w miescie leza w sklepie i czekaja. sprzedawca z allegro.

u ciebie to na pewno są wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

TA TECHNIX założony. Jeżdże na tym od tygodnia. Właściwie wsio jest oki. Może tylko trochę zbyt gwałtownie przechodzą sprężynki ze stanu ( w miarę ) miękkiego do twardego. Autko prowadzi się bardzo fajnie, nie podskakuje jak piłka i teraz to oponki nie wyrabiają na zakrętach. Teraz zobaczymy jak z trwałością na dłuższym dystansie.

Jest tylko jedno małe ale. mlot.gif Zapomniałem sobie pomierzyć prześwit przed obniżeniem i nie wiem ile siadło. Miało być 40/40, ale coś mi się widzi że przód siadł mocniej. Czy ma ktoś jakimś cudem oryginalnego ccs-a sportinga na oryginalnym zawieszeniu i seryjnych kołach ? Potrzebuję wysokość od ziemi do rantu błotnika przód i tył. Gdzieś to kiedyś widziałem na centomani, ale teraz nie mogę namierzyć confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.