Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tigra podczas deszczu PILNE

Featured Replies

Napisano

witam po sasiedzku. sprawa dotyczy auta mojej dziewczyny, mianowicie podczAS DESZCZU z nad pedalu gazu leci woda w takim tempie ze w pare minut na wycieraczce stoi kaluza.- kapie prosto na buta. jaka moze byc przyczyna :?? i jak zaradzic? zlosnik.gif dzieki za pomoc 20.GIF

Napisano

na poczatek sprawdz podszybie, pewnie tam sie juz uzbieralo troche brudu i pozatykalo odplywy

a po 2 co mi do glowy przyszlo - moze ktoras guma na scianie grodziowej przepuszcza? niewiem.gif

Napisano

> jak b to raczej do aso by pojechala bo to auta jeszcze na gwarancji

> sa

np z 2004? chyba juz nie 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

tigra a a podszybie sprawdzone i drozne. a woda dalej leci.

Napisano

> tigra a a podszybie sprawdzone i drozne. a woda dalej leci.

najszybciej lać z szlaucha i zanurkować z latarką w okolice pedałów, może coś uda się wypatrzyć

Napisano

To jak to jest tigra A, to moja propozycja wymontowac podszybie, mechanizm wycieraczek i wymontowac obudowe filtra kabiny. Potym wyczyscic i osadzic ponownie na silikon. Czasami sie zdarzalo ze oryginalne uszczelnienie puszcza i wtedy trzeba je poprawic. Potem zlozyc to razem i uwazac na ulozenie deflektora wody (taki cienki plastik nad filtrem kabiny), on zle ulozony moze przepuszczac wode.

Napisano

Jesli leci tylko jak pada to szukal bym dalej. Ale u mnie w Omedze lecialo nawet jak nie padalo bo w wentylaroreze od nawiewu bylo tyle wody ze hej. Jeszcze z tydzien po wyczyszczeniu cieklo.

Napisano

może to to samo co się dzieje w Corsie i Combo C wadliwa uszczelka puszki ze sterownikiem nadwozia parcieje, wlewa się do niej woda i kanałem którym biegnie wiązka przewodów woda płynie sobie dalej do środka auta

Napisano

a czy szyba jest oryginalna??

jeżeli nie to może lecieć przy uszczelce szyby

źle jest wklejona:(

• 2 miesiące później...
Napisano

> a czy szyba jest oryginalna??

> jeżeli nie to może lecieć przy uszczelce szyby

> źle jest wklejona:(

Czołem

W mojej Asi F po wymianie szyby przedniej ( pękła w zimę przy ogrzewaniu szyby mocnym nadmuchem podczas wolnej jazdy) też zbierała się woda na dywaniku pasażera ale ilości były nie znaczne. Działo się tak może ze cztery miesiące i przypuszczam że nie nieszczelność sama się syfem zatkała bo przecieki ustąpiły.

Co do dławic gumowych z komory silnika do kabiny to sam jedną przedziurawiłem żeby kabelek przeciągnąć i przecieków to nie spowodowało.

Aaa i jeszcze jena myśl mi się nasunęła. Jeśli masz klimę to czasami się tak zdarza że odprowadzenie z pojemnika skroplin się przytka i przepełnienie powoduje wycieki na buty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.