Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś ze skrzynią biegów

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych kolegów. Dawno mnie tu nie było, bo się autko nie psuło, a tu ci kicha. A mianowicie chodzi o skrzynię biegów. Jadę tu sobie powoli do skrzyżowania, wrzucam na luz, i rozlega się huk i trzepie budą. wsteczny wrzucam ale nie mogę go wyrzucić, dopiero po zgaszeniu silnika i długich mocowaniach. wrzucam jedynkę to rusza ale czuć szarpnięcie i to samo na dwójce. bieg 1,3,5 wchodzą gładko a reszta z oporem no i ten wsteczny. Czyżby synchronizator i jakie koszty?. Aha wsteczny to już od pół roku nieraz wchodził z oporem. no naopowiadałem się ale mam nadzieję że zrozumiale. proszę o pomoc.

Napisano

synchro daje zgrzyt jak stara ciężarówka... a ty opisujesz problem ze sprzęgłem albo jego dezintegracją zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> synchro daje zgrzyt jak stara ciężarówka... a ty opisujesz problem ze

> sprzęgłem albo jego dezintegracją

sprzęgło wymieniałem cały komplet 2 lata temu, czyżby tak szybko padło, ale jechać się da bo jakoś wróciłem do chaty 60 km, tylko że było głośno i trzepało. jutro zajadę do wróżbitów to się okaże

Napisano

> sprzęgło wymieniałem cały komplet 2 lata temu, czyżby tak szybko

> padło, ale jechać się da bo jakoś wróciłem do chaty 60 km, tylko

> że było głośno i trzepało. jutro zajadę do wróżbitów to się

> okaże

Ja też miałem problem ze skrzynią bo miałem pękniętą obudowę i ciekło minęło dwa lata nic nie cieknie ale jak puszczę sprzęgło to coś chrobocze myślę że to jest synchronizator lata

Napisano
  • Autor

Witam ponownie. odebrałem furę od speców. Okazało się, że pękła poduszka pod silnikiem i cały silnik spadł i trzymał się tylko na skrzyni no i oczywiście na sprzęgle, stąd te wszystkie problemy z biegami. koszt części z robocizną to 250 zł. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.