Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

montaż motoalarmu

Featured Replies

Napisano

Witam, teść poprosił mnie o pomoc przy montażu motoalarmu z funkcją zdalnego zapłonu z pilota. Pacjent to goldwing z 89r. o ile dobrze pamiętam. Jednakże mam problem gdzie połączyć dwa kable.

Nie potrafie przeczytać o co chodzi w tej instrukcji.

Nie montował ktoś czasem takiego ustrojstwa?

Chodzi o kabelki szary i pomaranczowy które mają być połączone razem.

Różowy ok ale szary czyli - miejsce gdzie pojawia się napięcie po włączeniu zapłonu?! Nie mam pojęcia gdzie. Wszędzie jest napięcie po przekręceniu kluczyka na on.

Oto schematy pl i en:

dsc0216h.th.jpg

dsc0217.th.jpg

dsc0218.th.jpg

dsc0219.th.jpg

Napisano

> Witam, teść poprosił mnie o pomoc przy montażu motoalarmu z funkcją

> zdalnego zapłonu z pilota. Pacjent to goldwing z 89r.

> Różowy ok ale szary czyli - miejsce gdzie pojawia się napięcie po

> włączeniu zapłonu?! Nie mam pojęcia gdzie. Wszędzie jest

> napięcie po przekręceniu kluczyka na on.

jak wszędzie, to wybierz jakiś punkt, najlepiej za bezpiecznikiem i tam podepnij, jeśli ma być napięcie po zapłonie i tam jest, to tak podłącz. pomocny będzie schemat instalacji moto - tam będziesz widział, gdzie i kiedy pojawi się napięcie. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie o to chodzi że to stary motor. Tam na kompletnie wszystko podane jest napięcie po przekręceniu stacyjki w pozycji on (bez rozrusznika oczywiscie - ale do niego idzie inny kabel).

Nie ma pompy paliwa ani nic co by mogło mieć zasilanie dopiero po zapłonie. Myślałem jeszcze nad pompą hamulcową ale nie potrafie jej zlokalizować. Na motorach kompletnie się nie znam a schemat jest przynajmniej dla mnie nieczytelny jak cholera:/

Napisano

> No właśnie o to chodzi że to stary motor.

ale w tym przypadku wiek nie ma znaczenia.

> Tam na kompletnie wszystko

> podane jest napięcie po przekręceniu stacyjki w pozycji on

to tak jak w moim moto (z wyjątkiem awaryjnych)- i podejrzewam - we wszystkich tak jest

> Nie ma pompy paliwa ani nic co by mogło mieć zasilanie dopiero po

> zapłonie.

znajdź skrzynkę bezpieczników. w niej za pomocą zwykłego woltomierza poszukasz bez problemu, który bezpiecznik dostaje napięcie, gdy włączysz zapłon. za takim bezpiecznikiem - patrząc od strony zasilania - włączysz kabelek od alarmu.

>Myślałem jeszcze nad pompą hamulcową ale nie potrafie

> jej zlokalizować.

no jedna na 100% jest przy prawej manetce kierownicy, a nożna pewnie gdzieś w okolicy dźwigni nożnej, ale może być głęboko schowana za osłonami icon_rolleyes.gif. ale co to ma Ci pomóc w alarmie?

>Na motorach kompletnie się nie znam a schemat

> jest przynajmniej dla mnie nieczytelny jak cholera:/

Napisano

PRzeciez napiecie po wlaczeniu zaplonu, to napiecie ktore pojawia sie wlasnie po przekreceniu kluczyka, nie odpalenia silnika. Wiec w czym problem?

Pozatym wyraznie jest na schemacie zaznaczone co oznaczaja te przewody.

Trzeba przeciac przewod przy stacyjce (ten ktory zasija instalacje w napiecie po stacyjce, oczywiscie za stacyjka) do przecietych koncow wpiac przewody blokady zaplonu z alarmu czyli rozowy i szary.

Chodzi o to ze spelnia to dwojakie funkcje, pierwsza jak ktos lomem przekreci stacyjke to i tak nie odpali bo obwod jest przeciety przez przekaznik w alarmie. Druga to, zasilenie obwodow ON bez kluczyka przy odpalaniu z pilota.

Aha zaleznei od motocykla, moze byc konieczne uwzglednienie przycisku gaszenia awaryjnego silnika, bo byc moze trzeba bedzie za nim zrobic wcinke, zreszta jest on uwzgledniony na dolnym schemacie jesli wystepuje w motocyklu, a wystepuje chyba w kazdym.

I ostatnie. Jesli motocykl ma reczne ssanie i niechetnie bez niego zapala na zimno, to podlaczanie uruchamiania z pilota to bezsens bo i tak nie zapali. A ta funkcja chba tylko po to sie przydaje,zeby rozgrzac maszyne przed jazda.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.