Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

popsuty prędkosciomierz

Featured Replies

Napisano

Witam. Nagle popsuł mi sie prędkosciomierz. Wskazówka nawet nie drgnie. Od czego mam wogule zacząć? Pomyslałem ze spróbuje wyciągnać zegary, że tam pewnie tkwi problem, ale nie umie odczepić z tyłu tych złaczy, niewidze ich, nawet niewiem co tam jest wogule do odpięcia. Nieznam sie, ale ta linka co idzie od przekładni skrzyni biegów do zegarów do chyba linka od prędkosciomierza? mam racje? ją sie odpina czy odkręca? czy cuś innego? pomóżcie prosze

Napisano

> Witam. Nagle popsuł mi sie prędkosciomierz. Wskazówka nawet nie

> drgnie. Od czego mam wogule zacząć? Pomyslałem ze spróbuje

> wyciągnać zegary, że tam pewnie tkwi problem, ale nie umie

> odczepić z tyłu tych złaczy, niewidze ich, nawet niewiem co tam

> jest wogule do odpięcia. A ta linka co idzie od przekładni

Pewnie urwała się linka prędkościomierza. W Uno Mk2 odkręcasz te (chyba) 2 wkręty po bokach licznika i wyciągasz go na tyle ile się da (nie na chama). Odczepiasz wszystkie kostki (do góry się wysuwają) i linkę - tam jest taki jakby szeroki biały pierścień, który zwyczajnie odsuwasz do tyłu i wtedy powinna zejść. Po drugiej stronie jest przykręcona do szkrzyni biegów.

Jak nie będziesz w stanie wysunąć licznika na tyle żeby odczepić linkę, to musisz wymacać ją ręką spod kierownicy, odsunąć ten pierścień i zdjąć linkę. A potem składasz wszystko w odwrotnej kolejności z nową linką i cieszysz się działającym licznikiem grinser006.gif

Napisano

czasem smarowidło smaropodobne potrafi ograniczyć działanie prędkościomierza, jak wykręcisz prędkościomierz z licznika to obejrzyj czy miedzy dwoma tarczami (magnesami) coś się nie wklinowało, rusz ręką wskazówkę ! wink.gif

Napisano

odrazu mówię że najpierw tzreba rozłączyć linkę bo nie wyjdzie do przodu

Napisano

> odrazu mówię że najpierw tzreba rozłączyć linkę bo nie wyjdzie do

> przodu

bzdury piszesz, tzn całkiem nie wyjdzie, ale da się lekko wyjąć, a potem na bok go przekżywiasz i wejdzie spokojnie ręka aby odpiąc linkę, potem już z górki... a odginasz go na prawo... jest łatwiej

a co do samego prędkościomierza... kiedyś go zepsulem i znam zasadę działania, tzn jak kolega napisał są dwa magnesy, ale jeszcze jest miedziana spręzynka, co powoduje że się wskazówka nie kręci w kółko, mogła się ona ze starości zablokować, ja ją połamałem jak za daleko wskazókę przegiąłem... najlepiej sprawdź czy linka się obraca jadąc bez licznika, a potem sam licznik...

Napisano

> Pewnie urwała się linka prędkościomierza.

Ja tak miałem okazało się że pękła przy skrzyni, trochę był problem z wyjęciem tej kwadratowej końcówki. Aha przyjrzyj się nakrętkom linki ( od strony skrzyni) bo jak kupiłem nową linkę to zaczeło kapać olejem - nie dociskała tak jak stara.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.