Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uniak burczy jak jest bardzo mokro na drodze :( 1.0 Fire

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Mam pytanie do was czy kiedykolwiek w waszym uniaku podczas bardzo obfitych opadow podczas jazdy zaczyna cos pod autem burczec? im wiecej obrotów tym glosniej. Czasami sie boje ze zaraz wybuchnie 270751858-jezyk.gif. confused.gif Druga rzecza jaka mam od jakiegos czasu to stukoty z prawej strony jak wjade na byle jaka nie rownosc na drodze ale to juz sie domyslam ze amortyzatorki hmm tylko jakie mam kupic gazowe, olejowe niewiem.gif nie mam pojecia. Pomocy Pozdrawiam wink.gif

Napisano

> Witam wszystkich. Mam pytanie do was czy kiedykolwiek w waszym uniaku

> podczas bardzo obfitych opadow podczas jazdy zaczyna cos pod

> autem burczec? im wiecej obrotów tym glosniej. Czasami sie boje

> ze zaraz wybuchnie . Druga rzecza jaka mam od jakiegos czasu

> to stukoty z prawej strony jak wjade na byle jaka nie rownosc na

> drodze ale to juz sie domyslam ze amortyzatorki hmm tylko jakie

> mam kupic gazowe, olejowe nie mam pojecia. Pomocy Pozdrawiam

Amory jak amory, sprawdź luzy w zawiasie, drążek przede wszystkim. Lepiej za wczasu znaleźć przyczyne, bo tak to możesz pół auta wymienić....

A co do buczenia to nie mam pojęcia...

Napisano
  • Autor

> Amory jak amory, sprawdź luzy w zawiasie, drążek przede wszystkim.

> Lepiej za wczasu znaleźć przyczyne, bo tak to możesz pół auta

> wymienić....

> A co do buczenia to nie mam pojęcia...

Tzn bylem u mechanika i powiedzial mi ze wszystko jest ok, ze jego zdaniem to ktorys z przewodow zamaka, ale nie wiadomo ktory wiec trza by bylo wszystkie wymienic passed_out.gif A wiadomosc o amorkach przekaze mechanikowi wink.gif dzieki

Napisano

tak z ciekawości zapytam Kattowitz to miasto na Górnym Śląsku, które swojego czasu nazywało się Stalinogród ?

Napisano
  • Autor

> tak z ciekawości zapytam Kattowitz to miasto na Górnym Śląsku, które

> swojego czasu nazywało się Stalinogród ?

To dawna nazwa Katowic 270751858-jezyk.gif a Stalinogród troszku nowsza smile.gif)

Napisano

pukanie po wjeździe na dziurę to objaw wybitego sworznia wahacza. Jak są duże luzy to po podniesieniu koła jak będziesz nim ruszał na boki będzie widać gołym okiem jak lata wink.gif A jak nie widać to podjechać na stację diagnostyczną na szarpaki to zobaczysz. Proponuję właśnie od tego zacząć wink.gif

Napisano

Witam;

Osobiście maiałem dwa przypadki buczenia Uniaka podczas wilgoci.

1. Mocowanie osłony alternatora czytaj nity metalowo plastikowe- dostawały wody i powstawał luz a odgłos jak zarżnięta wiertara udarowa.

2. połączenie pomiędzy katem a wydechem woda luzik i efektem ciekawe ogłosy.

Napisano

> pukanie po wjeździe na dziurę to objaw wybitego sworznia wahacza. Jak

> są duże luzy to po podniesieniu koła jak będziesz nim ruszał na

> boki będzie widać gołym okiem jak lata A jak nie widać to

> podjechać na stację diagnostyczną na szarpaki to zobaczysz.

> Proponuję właśnie od tego zacząć

A na pewno? Bo u mnie jak wjadę na ,,śpiący policjant,, to słychać stukanie w przodu czasami. a czasem po dziurach i no czasem jak zakręcam kierownicą w prawo. A czym grozi jak nie wymieni?

Napisano

> A na pewno? A czym grozi jak nie wymieni? ...

Wirtualnie nie mogę stwierdzić, że u ciebie to akurat sworzeń. Objawy są takie, że puka na dziurach. Przy mocno wybitym sworzniu podczas mocniejszego skręcania w czasie jazdy wręcz zaczyna zarzucać bo koło zwyczajnie się przestawia. W najgorszym przypadku sworzeń wyleci z wahacza, koło traci mocowanie i lądujesz w rowie. U mnie przy podniesionym kole jak zacząłem nim ruszać na boki ewidentnie było widać luz. Na szarpakach na stacji też to widać tylko trzeba podnieść przód samochodu. Zazwyczaj najszybciej wybija prawą stronę.Proponuję podnieść samochód i sprawdzić - nic cię to nie kosztuje. 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Danke chłopaki jutro jade do mechaniola to mu opowiem co tu wyczytalem, bo stuki w amorkach zaczynaja byc coraz czestsze a burczenie tez mnie doprowadza do szalu bo nie moge jezdzic jak pada angryfire.gif zobaczymy co mi powie i sie odezwe. Uno idzie do lekarza a ja jade odpoczywac do Chorwacji Pozdro fly.gifbow.gif

Napisano

> ze zaraz wybuchnie . Druga rzecza jaka mam od jakiegos czasu

> to stukoty z prawej strony jak wjade na byle jaka nie rownosc na

> drodze ale to juz sie domyslam ze amortyzatorki hmm tylko jakie

> mam kupic gazowe, olejowe nie mam pojecia. Pomocy Pozdrawiam

Miałem też takie objawy, ale przy większej ilości wody na drodze - coś pierdziało z tyłu przez jakiś czas. Głównie zdarzało mi się przy rozgrzanym samochodzie i to na różnej długości tras.

Obecnie nie miałem okazji jechać w takich deszczach to nie wiem czy tak dalej robi. Samochód mógł być 2, 5, 7 - letni bez różnicy, ale na pewno był sprawny. Miałem wrażenie, że te odgłosy pochodziły z okolicy tłumika - rury wydechowej.

Napisano

> ze zaraz wybuchnie .

A masz osłonę paska "klinowego" na dole? Bo jeżeli nie, to pewnie woda się tam dostaje i cyrki się dzieją. Gdy jej nie miałem, to rolkę napinacza paska wymieniałem co rok-dwa. Po jej założeniu co 5-6.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.