Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Źle wskakuje lewarek skrzyni biegów.

Featured Replies

Napisano

Witam po sasiedzku.

Jest taka sprawa moja panna kupiła sobie punto2FL MJet,no i ostatnio skarżyła mi sie ze zle jej wchodza biegi,wczesniej jezdziła CC ojca wiec moze to kwestia przyzwyczajenia no ale chyba sie pomyliłem.

W miniony weekend przejechałem sie tym samochodem na trasie i faktycznie lewarek zle wybiera swoja "droge".

Problem występuje przy przejsciu z II biegu na III(ciezko trafić) i przy redukcji z IV na III,normalnie w samochodzie to powinno sie popchnąć lewarek do przodu i myk a tu albo wskoczy I bieg albo trzeba nieźle wycelować w tą III-ke.

Czy sa jakies zestawy naprawcze do lewarka skrzyni biegów takie jak mozna kupić np.do CC/SC

Napisano

ja miałem coś takiego, kiedy to łożyska od wałków odmówiły współpracy (zużyły się) - stało się to przy przebiegu około 60 tys km - na szczęście szybko zdiagnozowana awaria (wymiana łożysk) oszczędziła mi sporo wydatków choć łyzyska 2szt i montaż to koszt około 400zl .

Oby u Cierbie to nie było to.

Posprawdzaj jeszcze inne kombinacje biegów- i sprawdź czy pierwszy bieg wchodzi OK?!

Napisano

dołem idą dwie linki od lewarka do skrzynki.

są one dość "potężne" i u mnie np. widać, że z czasem lekko się powyginały i zmieniły kształt (tzn. linka się wygięła i nie chodzi płynnie w pancerzu - bo ten ma lekko inny kąt zagięcia) w skrzynce pod lewarkiem jest raczej ok (jest szczelnie zamknięte) ale mocowanie do skrzyni lubi się wytrzeć... a koszt nowej kompletnej linki to 200-300 zł ... oblukaj wszystko smile.gif

Napisano

> dołem idą dwie linki od lewarka do skrzynki.

> są one dość "potężne" i u mnie np. widać, że z czasem lekko się

> powyginały i zmieniły kształt (tzn. linka się wygięła i nie

> chodzi płynnie w pancerzu - bo ten ma lekko inny kąt zagięcia) w

> skrzynce pod lewarkiem jest raczej ok (jest szczelnie zamknięte)

> ale mocowanie do skrzyni lubi się wytrzeć... a koszt nowej

> kompletnej linki to 200-300 zł ... oblukaj wszystko

Zgadza się u mnie te linki się zapiaszczyły ( ich końcówki) a wybieranie biegów szło ciezko jak w kombajnie. Nowe linki pomogły

Pozdrawiam

PII SX 8V hehe.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> ... Problem występuje przy przejsciu z II biegu na III(ciezko trafić) i przy redukcji z IV na III,normalnie w samochodzie to powinno sie popchnąć lewarek do przodu i myk a tu albo wskoczy I bieg albo trzeba nieźle wycelować w tą III-ke...

To mi wygląda na źle wyregulowaną linkę ruchu lewarka lewo/prawo ...

Mam podobny problem tylko jak na razie wszystkie biegi słabo wchodzą - oporów nie ma ale są problemy z włączeniem poszczególnych biegów.

Jeden z kolegów napisał o regulacji tej linki przy skrzyni biegów - może sprawdź to ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.