Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podsumowanie Lanos.

Featured Replies

Napisano

Więc:

"wtryski matrix hd344 + stag 4 + dobry reduktor i rzecz oczywista (ale tylko na tym kaciku) dobrze zrobiony kolektor"

i Lanos jeździ bez strzałów, bez gaśnięcia przy wrzuceniu "luzu", bez kangurów ? Ogólnie sprawnie?

Powiedzcie jeszcze proszę laikowi co to jest "dobry reduktor" oraz "dobrze zrobiony kolektor" ?

Dziękuję i pozdrawiam.

PS. Lanos 1.6 16V

Napisano

masz ten model silnika kosiarki co ja

powiem tak - nie nazwe super dobrym produktem co mam teraz, nadal pierdyliard razy lepszym od tego co bylo (wide zaslepienia srubami)... wiele w temacie mozna jeszcze zdzialac - zrobic dokladniutko katy dysz, dac dluzsze dysze zeby w zawory prawie walily, albo wogole do wydechu wchodzily, itp itd - zalezne od czasu, wytrwalosci i umiejetnosci. to co widzisz wraz ze strojeniem - w tempie niespiesznym zajelo... 11h

nadal to jak mi poprzednio zrobili (wide zaslepienie srubami) - wolalo o pomste do nieba; nie wspomne o wiorkach w dolocie :/ przynajmniej bede wiedzial komu podziekowac jak yebnie mi kompresja...

kolektor_.jpg

z reduktora rozwaz skorpiona mini, i nie sluchaj ze za slaby silnik itp; przynajmniej troche Ci posluzy; ew. zavoli zeta.. daruj sobie acme itp; jak mowie - g.. zaoszczedzisz a potem beda chece...

a jesli butla w kole - to upewnij sie by Ci nie wsadzili do jazdy na wstecznym; i znowu sie znajdzie gaziarz co powie - nie ma takiego wymogu cisnienia, wiec nie ma znaczenia. a nadal gaz jest ciekly w butli, i lata po niej tak samo jak benzyna w baku. wystarczy spojrzec co sie dzieje z rezerwa na nopb; ja wystarczy ze teraz pod gorke stane do tankowania gazu i prawie dwa litry wiecej wchodza:D

od razu ulatwiajac robote gaziarzom - zeby nie yebali sie od 1.5 - przy cisnieniu gazu 1bar - mam teraz dysze 2.1

przy czym po ulozeniu sie listwy wtryskowej itp - prawd. trzeba bedzie zrobic 2.2...

ps. wezyki mam obecnie circa 15cm, listwa matrix jest do pionu, strzela w dol;

fote bym zrobil ale jeszcze burdel pod maska bo nie mialem czasu posprzatac, wiec wstyd zeby.GIF

Napisano

Już myślałem, że mi się Twoja fota, o której pisałeś w innym chyba temacie, przyda, bo miałem upgrade'ować LPG do IV gen (bardziej żeby się czymś zająć, niż z jakiegoś konkretnego powodu).

Niestety, Pan z czerwonego Aveo zaparkował na światłach na moim bagażniku, a ja nadziałem się lewą przednią podłużnicą na hak Vectry przede mną i teraz zamiast komponentów i sposobu montażu sekwencji szukam powoli nowego środka transportu zamiast obecnie posiadanego Lanosa.

Jedyny fart w tym wszystkim taki, że pomimo tego, że mój 4,5 letni syn wylądował w szpitalu, to dwudniowa obserwacja ( z moją opieką, bo Małżowinka zajmuje się 2 tygodniowym drugim synem) nie wykazała nic niepokojącego.

Napisano

> Jedyny fart w tym wszystkim taki, że pomimo tego, że mój 4,5 letni

> syn wylądował w szpitalu, to dwudniowa obserwacja ( z moją

> opieką, bo Małżowinka zajmuje się 2 tygodniowym drugim synem)

> nie wykazała nic niepokojącego.

najwazniejsze ze nikomu nic sie nie stalo, bo samochod to rzecz nabyta ok.gif

Napisano

Dokładnie. waytogo.gif

Ale kłopotów przy okazji co nie miara. Ponadto, na ubezpieczeniu za dużo nie dostnę, bo auto i stare i już nieco zmordowane.

Napisano
  • Autor

Ja jestem laik więc poprosił bym jeszcze o przekład dla informatyka:

> a jesli butla w kole - to upewnij sie by Ci nie wsadzili do jazdy na

> wstecznym;

oraz to:

> od razu ulatwiajac robote gaziarzom - zeby nie yebali sie od 1.5 -

> przy cisnieniu gazu 1bar - mam teraz dysze 2.1

> przy czym po ulozeniu sie listwy wtryskowej

Nic z tego nie qmam zeby.GIF Pomocy ?

Napisano

> Ja jestem laik więc poprosił bym jeszcze o przekład dla informatyka:

tzn jak, binarnie? tez jestem informatykiem, mam sie normalnie obrazic? zeby.GIF

> Nic z tego nie qmam Pomocy ?

2.1 to srednica dysz; fabrycznie masz bodajze 1,5mm; srednice ta sie dobiera, czytaj pan henio gaziarz bedzie musial rozwiercic;

butla do jazdy na wstecznym to gdy zagladajac do kufra, zawor bedziesz widzial jak tu : http://zaklinacz.fotosik.pl/albumy/490730-20.html

powinno byc o 180stopni; gaz jest ciecza w zbiorniku, i podlega tym samym prawom fizyki co wszystko inne; czytaj przyspieszajac gaz przemieszcza sie w tyl, z dala od zaworu i plywaka, czyli co najmniej wczesniej ci zacznie pyszczec rezerwa, a przede wszystkim zacznie Ci przerywac jak bedziesz mial malo gazu...

stad nazwa butla do jazdy na wstecznym.

mozna dac jeszcze zawor po prawej, wtedy bedzie butla do jazdy po rondach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.