Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poznań, Auto-gaz Rafał Podgórski - recenzja

Featured Replies

Napisano

W warsztacie tym położonym w Szczepankowie na ulicy Szczepankowo zdecydowałem się zamontować instalację gazową - sekwencję. Od początku miałem z instalacją problemy, z którymi w czasie trwania gwarancji byłem w warsztacie kilkakrotnie. Przed końcem gwarancji na montaż instalacji gazowej pojawił się po raz kolejny błąd ECU silnika oraz anomalie w pracy silnika przy zasilaniu go gazem (na benzynie wszystko działało prawidłowo, a sprawdziłem to kilkukrotnie między innymi za granicą robiąc kilkaset km na benzynie). Zostałem uspokojony przez Pana Podgórskiego iż nie pozostawi mnie z problemem po upływie gwarancji jeśli tylko ten ponownie pojawi się w najbliższym czasie. Dotrzymał słowa - wymienił wtryskiwacze gazu na inne lecz auto dusiło się czego Pan Podgórski nie sprawdził oddając samochód, bo jak sam kiedyś powiedział nie musi poddawać aut testom drogowym! Wróciłem z problemem do serwisu po 300km, auto zostawiłem, po czym otrzymałem telefon, że muszę ponieść koszty 150zł za ponowny przegląd instalacji, który już kilka tyś km temu był wykonany. Co więcej jadąc po odbiór auta zauważyłem wyjeżdżającego Pana Rafała autem na test (w końcu, zresztą po moim nacisku), jednak 10min później wrócił i oznajmił, że auto jest sprawdzone na odcinku 22km gdzie licznik wskazywał przebieg nieco ponad 10-ciu km (sprawdziłem stan licznika zostawiając auto - rutyna przy każdym przekazywaniu auta w obce ręce). Trudno mi uwierzyć w tą całą sytuację, ale rysuję mi się stwierdzenie, że Pan Podgórski zapomina o słowach obietnic, które deklarowały usunięcie notorycznie pojawiającej się usterki od czasu montażu instalacji w ramach nieodpłatnej usługi. 150zł to niewiele jednak umowa słowna jest tak samo niepodważalna jak umowa pisemna i nie dam się oskrobać z pieniędzy, tym bardziej, że Pan Podgórski nie dał mi gwarancji, że koszty przeglądu usuną usterkę bezpowrotnie. Padły również słowa, że błędów może NIE generować instalacja, a wadliwe auto. Zaproponowałem więc odłączenie instalacji LPG w sposób mi nieznany na okres tygodnia, a udowodnię przez codzienne przyjazdy w drodze z pracy do domu, że auto zasilane benzyną nie będzie sygnalizowało błędów przez zapalenie kontrolki "check engine" oraz szarpało, spadało z obrotów i nierównomiernie przyspieszało. Pan Podgórski odpowiadał wymijająco nie zgadzając się na zaproponowany przeze mnie układ. Ponadto wykonany kilka miesięcy temu przegląd, o którym wspomniałem miał kosztować 150zł. Z niewiadomych przyczyn kosztował 200zł (nie podjąłem wyjaśnienia zawyżonych kosztów, a szkoda). Jeśli mogę doradzić - nie polecałbym powierzania swoich samochodów z poważniejszymi usterkami do warsztatu w/w Pana. Zresztą cofając się w czasie było kilka sytuacji, gdzie pojawiałem się w jego warsztacie na umówiony termin kiedy Pan Podgórski mnie nie przyjął z przyczyn różnych niestety nie informując mnie o tym wcześniej - traciłem czas i paliwo na dojazdy. Ponadto raz odebrałem auto z wypiętym wtryskiwaczem, usterką, która uniemożliwiła odpalenie auta, z deficytem płynu chłodniczego, którego i tak nie uzupełnił przy kolejnej wizycie o czym wspominałem! Ostrzegam przed niekompetencją tegoż instalatora!

Napisano

Czyli nadal w Poznaniu nie ma dobrego gaziarza.... Ja aż w Sremie zakladalem. Nie jest zle -w sumie samochód jezdzi ekstra ale z innych powodow nie moge powiedziec ze warszyat jest idealny. Gazownik lubi sciemniac/przechwalac sie i wciskac tzw kit klientowi.

Napisano
  • Autor

Gość nie należy do najgorszych, choć słyszałem także kilka negatywnych opinii. Szczerze mówiąc na tą chwilę nie znam innego polecanego i sprawdzonego gaziarza w P-zku i okolicach.

ZDECYDOWANIE nie polecam także instalatorów BARTGAZ http://www.bartgaz.pl/ na Włoszakowickiej w P-niu. U nich montowałem gaz w pierwszym aucie - wszystko było fajnie przed jej wykonaniem. Po, jak tylko zaczęły się problemy, olewali klienta. Na szczęście poradziłem sobie sam.

Napisano

> negatywnych opinii. Szczerze mówiąc na tą chwilę nie znam innego

> polecanego i sprawdzonego gaziarza w P-zku i okolicach.

Dobry zakład jest w Stęszewie, na Kwiatowej - jest tam również stacja kontroli pojazdów. Interes prowadzą dwaj sympatyczni bracia. Jedyny feler to długa kolejka.

STACJA KONTROLI POJAZDÓW

MECHANIKA AUTO-GAZ Edwin Stańka

Stęszew ul. Kwiatowa 44B

Napisano

> Dobry zakład jest w Stęszewie, na Kwiatowej - jest tam również stacja

> kontroli pojazdów. Interes prowadzą dwaj sympatyczni bracia.

> Jedyny feler to długa kolejka.

> STACJA KONTROLI POJAZDÓW

> MECHANIKA AUTO-GAZ Edwin Stańka

> Stęszew ul. Kwiatowa 44B

Taka kolejka i taki sympatyczny gosciu ze potrafil sie umowic po czym jak przyjechalem to zakomunikowal ze dzis nie da rady (zadzwonic nawet nei raczył bo po co?). I wogole łache robil ze sie gazem zajmowal, fochy stroił. On ma warsztat ogolnomechaniczny - gaz to dodadek do jego interesu, Tacy gaziarze maja wlasnie w d... klienta. Gosciu to jeden z 2 "fachowców" od Elpigazu na Poznan. Na szczescie Elpigazowi powiedzialem papa. Ogolnie nie polecam tego warsztatu. Na jego niekorzyc swiadczy tez chamskie zachowanie szefa w stosunku do pracowników - sam slyszalem jak k...wami rzucał na młodego chłopaka- przy kliencie to podwójne hamstwo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.