Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylna szyba astra f sedan

Featured Replies

Napisano

Ciężko samemu taką szybe wkleić?Brać się za to samemu czy lepiej szuakć specjalisty od tej zabawy?Czy może w stolicy ktos ma namiary na kogoś kto tanio by złatwił taka szybe?

Napisano

> Ciężko samemu taką szybe wkleić?Brać się za to samemu czy lepiej

> szuakć specjalisty od tej zabawy?Czy może w stolicy ktos ma

> namiary na kogoś kto tanio by złatwił taka szybe?

Jesli bys tanio kupil szybe to mozna sie bawic samemu nie jest to trudne.

Na alledrogo sa zestawy klej+podklad+drut do wycinania za okolo 50zl, bo sam klej to wydatek +/- 25zl.

Szyby szukaj na alledrogo lub na szrotach, ze swoja tez mozesz podjechac do firmy

ktora wstawia, taniej Ciebie to wyniesie.

Napisano

W moim sedanie była wycinana tylna szyba i wklejana ponownie (klej w jednym miejscu nie trzymał za dobrze i woda zrobiła sobie wlot do środka).

Robił mi to zakład specjalizujący się w szybach samochodowych niedaleko Piły. Wycięcie + wklejenie wyniosło mnie 120 zł (plus nowa uszczelka, którą zanabyłem w ASO - ceny nie pamiętam, ale chyba ~100 zł, starej już nie miałem). Według mnie kwota za robotę akceptowalna.

Podczas całej operacji mogłem do woli patrzeć szklarzom na ręce. MSZ panowie fachowo podeszli do tematu. Widać było, że to dla nich nie pierwszyzna. Szyba jest wklejona idealnie, tzn. klej jest położony dokładnie do krawędzi blachy, a nigdzie nie wyłazi poza. Przecieków żadnych nie ma.

Dodatkowo zrobiłem tak, że najpierw miałem wyciętą szybę, wróciłem do domu, w garażu zabawiłem się z objawami korozji pod uszczelką i kolejnego dnia dopiero (jak lakier wysechł) wklejanie szyby.

Według mnie, jeśli zestaw do takiej roboty kosztuje ~50 zł, to nie zabierałbym się za to sam (mówię o sobie), bo zaoszczędziłbym 70 zł, a na pewno nie zrobiłbym tego lepiej. Wydaje mi się nawet, że zrobiłbym gorzej.

Oczywiście w Warszawie może być trochę drożej niż w małej wiosce pod Piłą cool.gif

Napisano

> Oczywiście w Warszawie może być trochę drożej niż w małej wiosce pod

> Piłą

Nie wiem ile kosztuje w Gdansku wymiana tylnej, nie pytalem sie.

Ale 3 tygodnie temu wymienialem u siebie przednia, obdzwonilem pare firm zajmujacych sie tym i przednia to 350zl za wymiane plus szyba.

Ja wycielem sam i tylko mi wstawiali, zaplacilem za robote + material 70zl, bo za nowa szybe zaplacilem 230zl.

Moglem to zrobic taniej, ale byl deszczowy okres i bez przedniej szyby jechac na inna dzielnice Gdanska - wolalem nie ryzykowac. Wybralem drozszy zaklad kolo siebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.