Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysprzęglik

Featured Replies

Napisano

Witam wrzystkich

Przymierzam się do wymiany sprzęgła z powodu szarpania przy ruszaniu.Mechanik twierdzi , że

jeśli wysprzęglik hydrauliczny będzie w dobrym stanie

to nie będzie go wymieniał [ koszty].Co o tym koledzy sądzicie ? Drugie pytanie.Sprzedawca zachwala wysprzęglik firmy LPR , zakup wysprzęglika firmy sachs uważa za snobizm.Różnica w cenie dwukrotna.Przebieg 120kkm.

Pozdrawiam

Napisano

Masz tam mokro na nim??

Jesli nic nie widac, to nie ruszac.

Czy jest tam mozliwosc regulacji??

Bo przy tym przebiegu to troche za szybko na wymiane sprzegla.

Napisano

Njawazniejsze, aby go nie uszkodzil podczas zakladania. Widzialem wiele wysprzeglikow uderzonych w czolo i potem ciekly. Jak juz otwierasz to na pewno wymieniac na nowe wszystko, bo koszt i czas na wyjecie jest duzy.

Czy Sachs czy inny, musisz odpowiedziec sobie sam, a przykladem moze byc dobry sprzet DVD. Kupisz Mante czy Panasonic? Obydwa jak wlaczysz plyte graja dobrze, tyle jaka bedzie ich trwalosc?

Napisano

> Drugie pytanie.Sprzedawca zachwala wysprzęglik firmy LPR , zakup

> wysprzęglika firmy sachs uważa za snobizm.Różnica w cenie

> dwukrotna.Przebieg 120kkm.

> Pozdrawiam

ja u siebie to przerabiałem... i kupiłem wysprzęglik SACHS tylko z jednego powodu: otóż robocizna kosztowała mnie 350PLN (cena jak dla mnie) normalnie koło 500PLN a tandeta za poniżej 400PLN wytrzyma 2 miesiące może rok przy dużym szczęściu, więc ekonomicznie rzecz biorąc się to nie opłaca!!! grinser006.gif przy jednej robocie zrób sobie wszystko bo padnie Ci to badziewie za pół roku i będziesz krzyczał, że mogłeś zrobić a za robote znów zapłacisz. Poczytaj na forum Vectry ... KLIK tam o wysprzęglikach jest cała encyklopedia i dowiesz się dlaczego nie kupuje się tych "chińskich" zlosnik.gif pzdr waytogo.gif

Napisano

Rowniez polecam wymiane calego kompletu na czesciach markowych (dorzucenie 200 czy 300 PLN w ogole pracy nie robi oszalamiajacej roznicy...), lacznie z wysprzeglikiem (moze wygladac na sprawny, a nie ma pewnosci, ile jeszcze pochodzi). Pamietaj, skapy dwa razy traci...

Pozdrawiam

Napisano

> Przymierzam się do wymiany sprzęgła z powodu szarpania przy

> ruszaniu.Mechanik twierdzi , że

> jeśli wysprzęglik hydrauliczny będzie w dobrym stanie

> to nie będzie go wymieniał [ koszty].Co o tym koledzy sądzicie ?

jeżeli przebieg jest rzeczywisty to też zostawiłbym wysprzęglik bez wymiany,

> Drugie pytanie.Sprzedawca zachwala wysprzęglik firmy LPR , zakup

> wysprzęglika firmy sachs uważa za snobizm.Różnica w cenie

> dwukrotna.

cóż, jeżeli sprzedawca uważa zakup oryginału [sachs] za snobizm i porównuje to do ceny zamiennika włoskiego [LPR] to ja mam o nim zdanie wyrobione, ale to jest moje zdanie i każdy ma prawo do własnej oceny,

brat

Ps z perspektywy kilku lat pracy na dziale części Ci powiem że tanie części są dobre bo są tanie, a z jakością to już różnie ale cudów nie ma, cena przekłada się na jakość,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.