Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak zapakować dziada...

Featured Replies

Napisano

Tak się zastanawiam nad pakowaniem rzeczy do Albei. Niedługo będę musiał przewieźć spore ciężary na dystansie prawie 2000 km. I zastanawiam się jak optymalnie obciążyć samochód, aby uniknąć jakiejś wyjątkowej niestabilności przy ewentualnych manewrach awaryjnych. Prędkości będą autostradowe przez 90% drogi.

Mam np. sztangę z łamanym gryfem + ok. 100kg obciążenia. zeby.GIF Ostatnio wiozłem to poskręcane na podłodze "w nogach" pasażerów z tyłu (pasażerów nie było, w razie kraksy liczyłem że gryf zatrzyma się na mocowaniach siedzeń). Auto będzie załadowane na maksa, więc w kabinie tak czy siak znajdą się torby z gratami. Zastanawiam się jednak, czy jakieś kombinowanie z wyważaniem ładunku ma sens? (oczywiście ewentualne ciężkie rzeczy i tak byłyby co najwyżej na podłodze, wierzchnia potencjalnie "latająca" warstwa to będą miękkie torby z ubraniami itp.)

Napisano

Zbyt duzego odzewu nie ma na twoj post wink.gif

Ja przewozilem kiedys prawie 400kg plytek (gres) smile.gif do mieszkania generalnie staralem sie rozlozyc je w aucie w miejscach na nogi plus bagaznik, ale wszedzie porowno jesli chodzi o rozklad kilogramow. Jedna paczka wazyla 30kg wiec moglem to spokojnie podzielic.

Jesli taka rada Ci jakos pomoze to dobrze.

Napisano
  • Autor

> Zbyt duzego odzewu nie ma na twoj post

No fakt, że dyskusja po prostu wybuchła. wink.gif

Ale w sumie nie ma chyba za bardzo o czym pisać. Liczyłem, że ktoś może zdradzi jakiś ciekawy patent na który nie wpadłem.

Napisano

> Ja mam patent. .... pożycz od kogoś dostawczaka

Tak albo przyczepke.

Tylko co zrobic jak pozniej nie bedzie mogl tego wszystkiego oddac smile.gif

Napisano

> Tak albo przyczepke.

> Tylko co zrobic jak pozniej nie bedzie mogl tego wszystkiego oddac

To trzeba pożyczyć taki którego nie trzeba oddawać hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tak albo przyczepke.

> Tylko co zrobic jak pozniej nie bedzie mogl tego wszystkiego oddac

Nie ma tego aż tak dużo, żeby przyczepka była konieczna. Zresztą nie mam haka. smile.gif

Transport, że tak powiem międzynarodowy, więc oddanie czegokolwiek byłoby niezmiernie utrudnione i obarczone nieakceptowalnymi kosztami, zważywszy że nie mam zamiaru już wracać do punktu startowego podróży (wracam przynajmniej na jakiś czas do kraju).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.