Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak prawego swiatla postojowego.

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry.

Cała sytuacja rozegrała się dziś wieczorem.

Miałem chwilę wolnego więc postanowiłem pogrzebać w aucie, zamontowałem białe diody led z tyłu na tablicy. Chciałem przeczyścić traszkę silnik ponieważ dopiero co wymieniłem odmę (poprzednia była dziurawa i brudziła olejem). Wziąłem odrobinę benzyny i pędzelkiem czyściłem pokrywę zaworów i okolice... następnie spryskałem troszkę różne elementy WD-40 piszę to ponieważ (w co wątpię) mogło to mieć jakiś wpływ na zaistniałą sytuację. No więc przechodząc do sedna sprawy patrze a tu nagle brak prawej postojówki dodam, że w postojówkach mam diodę led 12Voltową wymiarami taka jak stara żarówka (znaczy duża). następna sprawa to to że na zderzakach przednich mam dwie obryzówki jedna po prawej jedna po lewej. Prawa obrysówka świeci bardzo słabo a postojowe wcale. Odłączałem przewód od obrysówki ale to nie pomogło do tego na lewej postojówce do oprawki mam 3 kable a do prawej 2. do dzisiaj wszystko chodziło elegencko. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tylnią tablicą rejestracyjną ale od niej też odłączałem ledy i nie pomogło. Na sam koniec zwarłem dwa kable postojówki prawej robiąc spięcie i wywaliło bezpiecznik jakieś mądre pomysły ?

Poprzedni temat znikł nie wiedząc czemu ? :/

Napisano

a może po prostu masz gdzieś przebicie co powoduje spadek mocy (brak wystarczającego prądu)

PS. zrób fotki i wyjaśnij dokładnie o co Ci chodzi

Napisano

Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi, ale jeśli chodzi o zamieniane żarówki na LEDY to te Ledy z czasem trafia tak po prostu szlag bo one mają pracować na 12V a nie na 14 z hakiem. Wpinałeś zwykłą żaróweczkę? Zaizoluj te kable, odepnij obrysówki i wymien bezpiecznik.

Napisano
  • Autor

okej jutro popołudniu się tym zajmę i dam znać ( nie sprawdzałem jeszcze na zwykłych żarówkach)

Napisano
  • Autor

no to sprawa się wyjaśniła img/smilies/smile musiało być jakieś zwarcie i spaliła się dioda postojówki i uszkodzeniu uległa prawa obrysówka też... świeci ale bardzo słabo więc już wszystko działa, diodę wymieniłem i muszę kupić nową obrysówkę smile.gif dziękuję za pomoc smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.