Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

głośne stukanie

Featured Replies

Napisano

Słychać mocne stuknięcie jak puszcze z gazu lub jak dodam gwałtownie , ogólnie przy szarpnięciach głośny stukot , z tego co wywnioskowałem słychać go bardziej przed pasażerem z przodu gdzieś w komorze silnika. Od czego zacząć sprawdzanie ? Czasami puka przy 100km/h jak puszcze z gazu , jak dodam i jest ciąg to nie puka , na postoju brak tego dzwięku. Co sprawdzić ? W aso na szybko poduszka silnika środkowa ledwo dyszy , nic luźnego nie zauważyłem , wydech też nie obija . icon_rolleyes.gif

Napisano

Prawdopodobnie poduszka pod skrzynią.

Napisano

Ja ostatnio mam tak w stilonie , po zmianie rozrzadu (trzeba zdjac 1 poduche przy pasku) , i tez sadze ,ze to poducha padla ,jak ja zle zlozyli spowrotem , lub tez skonczyl sie jej czas , w puncie przy takim przebiegu ~50-55k km tez sie jedna poducha skonczyla ,wlasnie przy skrzyni .

Zazwyczaj wali mi jak sobie jade lekko , i w obrotach max Nm , odpowiednio wcisne gaz to mam takie opoznione gluche bum , i jak odpuszcze gwaltownie gaz to tak samo

Napisano
  • Autor

musze i tak dac do fiata bo cieknie z polosi i zerwana jest guma przgubu , normalnie skarbonka sciana.gifsciana.gifsciana.gif nie dotrzyma chyba do kupna nowego auta sciana.gif

Napisano

> musze i tak dac do fiata bo cieknie z polosi i zerwana jest guma

> przgubu , normalnie skarbonka nie dotrzyma chyba do kupna

> nowego auta Witam. Niedawno mialem takie dziwne stukanie spod maski ....Ten wyciek z z półosi daje mi pewnosc ,ze masz uszczerbiony kielich pólosi....Niech mechanik obejrzy go od wewnątrz... ideia.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

byłem u mechaniora i mówi ,ze poduszka przy skrzyni jest lekko tylko naderwana i ona nie powoduje tego hałasu , zaczął mi skręcać o wahaczach i innych bajerach z zawieszenia icon_eek.gif ale jak się przysłuchuje to wlaśnie na środku jest ten stukot , także mi się wydaje że ta właśnie poducha taki stukot wywyołuje , szczególnie ,że to ma miejsce gdy jest ciąg albo puszcze z gazu , także muszą być okolice przeniesienia napędu jeżeli dobrze myśle

Napisano

Tak jak pisalem , u mnie stukala niedokrecona gorna poducha , po zmianie rozrzadu w aso nie dokrecili , kolega wybadal mi to odrazu sick.gif

Napisano

Obstawiałbym tu chyba satelity w skrzyni biegów ale nie jestem pewien i oby to nie było to bo wydatek drogi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.