Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieknie ze skrzyni - czy tylko simmering wodzika?

Featured Replies

Napisano

Mam zachlapana od gory cala skrzynie biegow. Niestety jest tak zabrudzona, ze nie wiem czy na pewno wina jest przepuszczajacy simmerong wybieraka. Mi to bardziej wyglada na odpowietrznik, ktory jest na samym szczycie pokrywy. Dzisiaj go wykrecilem i wymylem w nafcie. Ogolnie cala ta pokrywe wymylem z grubsza zeby bylo wiadomo skad cieknie.

Wracajac do tego odpowietrznika to czy w nim powinna byc jakas kulka czy cos takiego? Bo u mnie jest to sruba z otworem na przestrzal i plastikowym kapturkiem na gorze. W zasadzie taka kostrukcja chyba nie trzyma zbytnio oleju mimo tego, ze jest na samej gorze skrzyni. Moze macie jakies doswiadczenia w tym temacie?

Manula juz czytalem, ale nie jestem pewny czy tylko chodzi o simmering.

Ewentualnie moze ma ktos zdjecie gdzie dokladnie w skrzyni F13 jest korek do sprawdzania stanu oleju i dolewania oraz jaki olej zastosowac?

Dzieki i pozdrawiam

Napisano

Po pierwsze i najważniejsze na wszystko co pytasz znajdziesz odpowiedziw archiwum. Co do korka to jest on widoczny od strony koła kierowcy. i przez niego mozna wezykiem tez wlac olej. Poziom chyba do korka albo 2 cm ponizej dolnej powierzchni korka.

Co do miejsca wycieku to najprawdopodobniej uszczelniacz. Wymiana zajmuje moze z 30 min i kosztuje ok. ca.15-20 PLN (czesci) wiec szkoda czasu na dochodzenie skad cieknie bo nawet jezeli teraz nie on przepuszcza to najprawdopodobniej za niedługo i tak zacznie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.