Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie na czasie - opony zimowe

Featured Replies

Napisano

Nabyłem niedawno 2letniego Partnera 2.0HDi. Problem w tym ze z przodu posaidam goodyear'y osobowe,a z tyłu continentale ciężarowe. Problem w tym że zastanawiam się jakie oponki wybrać na zimę. Czy moga to być 175 / 65 / R14 T 82 KRISTALL MONTERO - FULDA ?? Czy właśnie 175 / 65 / R14 T 90/88 KRISTALL MONTERO - FULDA ?? Jaki to będzie miało wpływa na właściwości jezdne i bezpieczeństwo. Dodam jeszcze ze jest to autko osobowe i głównie jako takie jest wykorzystywane.

Z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc bow.gif

Napisano

wczesniej w partnerze mialem Debice Frigo bynajmniej nie towarowe i jezdzilo mi sie na c\nich bardzo dobrze... teraz mam nowszego partnerka i mam w nim nie towarowe Michelin Apine oba typy opon byly w rozmiarze 175/65 na R14 wiec o rozmiarze fabrycznym niejako dla tego modelu do face liftingu... wiec po co Ci wzmacniane zimowki bo indeks 88/90 to do wzmacnianych opon jest... jak na letnich jezdzisz na 82 a standardowe czyli michelin agilis maja 86?

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

właśnie fabrycznie były zamontowane te tylne czyli continentale ciężarowe (90/88)... a przednie były wymieniane i są... 82.

Więc nie mam porównania jak się jeździ na osobówkach, a jak na cieżarowych...

Pozdrawiam, Tabek

Napisano

> właśnie fabrycznie były zamontowane te tylne czyli continentale

> ciężarowe (90/88)...

fabrycznie to o ile mnie pamiec nie myli nawet mozesz zagladnac do ksiazki od swojego pojazdu to powinienes miec Michelin Agilis o indeksie 86

teraz mam 82 i nie odczuwam roznicy jakiejs specjalnej z drugiej storny nie woze nim niewiadomo jakich ciezarow... ale przez caly czas uzytkowania nie mialem problemow z oponami smile.gif nawet jak mialy indeks mniejszy niz te zalecane przez producenta...

pozdrawiam

M.

Napisano
  • Autor

No wlasnie auto było zakupione w Belgii wiec może dlatego.

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam, Tabek smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.