Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i astra pod młotek. Szykować na sprzedaż czy opuścić cenę

Featured Replies

Napisano

Siema... Nieśmiało przymierzałem się do zmiany auta ale sprowadzało się do sporadycznego przeglądu ogłoszeń i/lub 'okazyjnego' przeglądania parkingów u 'zdzierców-komisiarzy' 270751858-jezyk.gif

Jako, że szykował mi się w końcu urlop - zakasałem rękawy i dosłownie 2 dni przed wyjazdem przesiadłem się na 893goodvibes.gif

282684688-audi1.jpg

Zastanawia mnie tylko co teraz z asterką... W zasadzie do ostatnich chwil była w codziennej eksploatacji, regularnie serwisowana, a nie biorąc zmiany auta na poważnie zafundowałem jej jeszcze wiosną ładne alu icon_rolleyes.gif

No i teraz powstaje dylemat. Ile jest warta taka astra F caravan'97r.? Wyposażenie w zasadzie standardowe tj. 1xPP, wspomaganie... silnik X17DTL, przebieg ~230k (raczej realny).

282684688-astra1.jpg

Mechanicznie autko w bdb stanie chociaż zastanawiam się czy robić UPG - na kancie silnika pokazuje się płyn chłodniczy (tj sączy się na zewnątrz, w spalinach i oleju brak...). Kondycyjnie silnik w b.dobrym stanie nie bierze oleju nie dymi itp. Tylko te ubytki płynu co jakiś czas uzupełniam ale jeżdżę już tak prawie rok...

2gi mankament to korozja pod lusterkiem drzwi pasażera. Jakbym robił dla siebie to chyba wymieniłbym po prostu na inne i ew. przemalował.

Co niektórzy wiedzą, że opel był 'współautorem' kilku poradników więc ma wartość sentymentalną... tongue.gif

Na ile zatem można wycenić jego wartość i czy lepiej zrobić jeszcze upg czy po prostu auto kierować na sprzedaż?

post-27080-1435250349295_thumb.jpg

Napisano

A co oferuje to piekne C4/A6 na fotce pierwszej?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> A co oferuje to piekne C4/A6 na fotce pierwszej?

> Pozdrawiam

1.9 TDI, climatronic, trochę elektryki... no i jak na 96 rok bdb stan techniczny cfaniak.gif

Krótko mówiąc... czuć różnicę icon_rolleyes.gif

Napisano

Wiem, ale nie bede wiecej pisal (mialem sporo doswiadczen na tych samochodach), ale nie bede wiecej pisal, bo posadza mnie o sabotaz...

Pozdrawiam

Napisano

>> Na ile zatem można wycenić jego wartość i czy lepiej zrobić jeszcze

> upg czy po prostu auto kierować na sprzedaż?

Ubezpieczalnia powie max 7.000zl, bo moze mniej.

Nie sledze aukcji i Otomoto wiec nie podpowiem,

ile wystawisz - zweryfikuje rynek.

Jak znam zycie, to pierwsze telefony z calego kraju to handlarze,

beda probowali zbijac cene w dol.

Machnij reka na wymiane jesli tylko pokapuje i nie ubywa jakas ilosc

w ciagu doby.

Napisano
  • Autor

> Ubezpieczalnia powie max 7.000zl, bo moze mniej.

> Nie sledze aukcji i Otomoto wiec nie podpowiem,

> ile wystawisz - zweryfikuje rynek.

> Jak znam zycie, to pierwsze telefony z calego kraju to handlarze,

> beda probowali zbijac cene w dol.

Cholera wie jak to z tymi handlarzami... ale różnie bywa. Tacy się raczej nie bawią w uprzejmości a nierzadko bywają po prostu tępo natrętni. Audi kupiłem bezpośrednio od właściciela (właścicielki) i podobno jak się wstępnie nakręcony handlarz dowiedział, że autko zostało sprzedane to miał jakieś pretensje bo niby wstępnie zarezerwował (a po prawdzie tylko przyjechał, obejrzał i powiedział że mu się podoba)...

> Machnij reka na wymiane jesli tylko pokapuje i nie ubywa jakas ilosc

> w ciagu doby.

Nie no w ciągu doby to nie.... Można spokojnie zrobić 500 albo i 1000km bez potrzeby zaglądania pod maskę. Na silniku widać taką cienką 'strużkę' cieczy.

Napisano

Handlarzy olej, bo ich zawsze mozna poznac po charakterystycznym zachowaniu...oczywiscie beda dramatycznie zbijac z ceny, bo za ciemny, za jasny, za krzywy, za prosty..Twij samochod jest w bardzo dobrym stanie i na pewno dobrze go sprzedasz (obeznany w temacie Astr bedzie od razu wiedzial, o co chodzi...).

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.