Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Car audio do audi A3 do 4 tys. zl

Featured Replies

Napisano

Witam

pisze w imieniu kolegi który posiada audi A3 2000r. Jakie polecilibyście głośniki do tego samochodu (w ogóle jakiego rozmiaru tam wchodzą) jakie radio z Alpine, zapewne też potrzebny wzmacniacz, na razie nie planuje skrzynki z tyłu. Wszystko ma się zmieścić w 4tys zł. Wiadome lepiej mniej. Piszcie Wasze propozycje.

Napisano

w ciemno : Radio clarion dxz958rmc lubpo taniości CDA 9812, przód DLS R6a, suba np cerwin vega vmax 12' closed do tego wzmaki i okablowanie.

Napisano

> w ciemno : Radio clarion dxz958rmc lubpo taniości CDA 9812, przód

> DLS R6a, suba np cerwin vega vmax 12' closed do tego wzmaki i

> okablowanie.

a wiesz jak tam się montuje takie woofery jak R6A w tej tapicerce ? smile.gif bo powiem Ci, ze polowa budżetu pojdzie wlasnie na to ...

Napisano
  • Autor

Te DLS R6a to fajne w sumie, ale do tego audi o ile sie dobrze orientuje to wchodza 13'', watpie ze kolega sie zgodzi na przeróbki. Tylko nie radźcie jak na elektrodzie JEDZ DO WARSZTATU CA POSLUCHAJ I COS WYBIERZ haha zastanawiam sie po co tamto forum jezeli takie rady daja...

Napisano

niestety nie wypowiem sie czy podejdą bo nie mam na placu żadnej A3 frown.gif

Ale skoro do matiza podchodzą beż przeróbek to jest szansa że upchnie sie je do audi - tak myśle. Ew można zainwestować w RS6 czyli serie slim smile.gif

Napisano

> niestety nie wypowiem sie czy podejdą bo nie mam na placu żadnej A3

> Ale skoro do matiza podchodzą beż przeróbek to jest szansa że upchnie

> sie je do audi - tak myśle. Ew można zainwestować w RS6 czyli

> serie slim

Tia - radzicie nieznając konstrukcji drzwi A3 - jedyny Wisior dobrze powiedział.

A ja właśnie poradzę - mieszkasz w mielcu, podjedź do CarAudioSystem i popytaj. Wiem że właściciel robił kilka A3 i wie co tam wchodzi i uświadomi cię że jak ma być dobrze to tak jak Wisior napisał - połowa budżetu pójdzie na przygotowanie drzwi.

Niewiem jaki rok tego A3 ale starsze mniej więcej tak się robi (głośnik przykręcony do tapicerki):

130k.jpg

Napisano

> w ciemno : Radio clarion dxz958rmc lubpo taniości CDA 9812, przód

> DLS R6a, suba np cerwin vega vmax 12' closed do tego wzmaki i

> okablowanie.

Alpine 9812 ok.gif radio. Ale to całkowicie inna polka niz ten Clarion. Ja sam mam osobiscie na sprzedanie 9812RR. A 9812RB nie pasuje raczej do wnetrza Audi?

biglaugh.gif

Napisano

inna pólka owszem, ale albo idziemy w jakość i zaczynamy od dobrej jednostki i przodu za te 4 tyś albo idziemy po kosztach i wsadzamy 9812 czyli chyba jedeyne sensowne radio w tej cenie.

Napisano

> inna pólka owszem, ale albo idziemy w jakość i zaczynamy od dobrej

> jednostki i przodu za te 4 tyś albo idziemy po kosztach i

> wsadzamy 9812 czyli chyba jedeyne sensowne radio w tej cenie.

Tak sie zastanawiam czy jest tak wielka roznica w dzwieku miedzy tymi radiami? Czy normalny człowiek (nie audiofil biglaugh.gif ) dostrzeze roznice? I czy o wiele wiecej jest ustawien? No i ten dotyk w Clarionie, jak sie sprawuje?

Taki OT. Czy TO zagra porownywalnie z moja 9812? Bo chce zmienic ale jeszcze nie wiem na co.

Napisano

miałem dużooo alpine tylko z serii CDA, 7893 albo 4 nie pamietak gra porównywalnie z 9812 lecz brakuje jej paru funkcji które ma 9812. Pózniej miałem 9855r i jest już spora róznica, więcej możliwości ustawień itp itd gra dużó przyjemniej, Teraz mam clariona i jeśli chodzi o środek i góre pasma bardzo mi sie podoba, łagodny, przyjemny, dużo detali lecz jeśli chodzi o niskie to wogóle mi sie nie podoba.. bass wg. mnie dudni jest poprostu dziwnie nie ma tej dynamiki którą ma alpina np 9855.

Ogólnie radyjko naprawde bardzo fajne, dotyk nie sprawia żadnych trudności w obsłudze.

Ogólnie jakbyś był kiedyś przelotem w radomiu lub okolicach to zapraszam na odsłuch smile.gif

edit: na temat JVC sie nie wypowiem ponieważ miałem stycznośc tylko z jednym niskim dość modelem. Ale wątpie 9812 jest naprawde dośc dobrym radiem jak na tą kwotę. Jeśli szukasz czegoś co gra bardziej jakościowo niż lupie i tłucze to polecam coś z clariona choć sam nigdy nie byłem przekonany do tej firmy smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam

Wiec tak, kolega nie zdecydował się na przerabianie drzwi. Zakupił sobie coś takiego:

http://www.allegro.pl/item716612014_jbl_gto_5355_idealne_naglosnienie_bonus_pakiet.html

http://www.allegro.pl/item716286325_alpine_cda_9886r_usb_ipod_gratis_wysylka_bydg_fv.html

http://www.allegro.pl/item708680366_jbl_1260br_nowe_jedyne_na_allegro.html

I teraz pytanie jest takie, co polecacie do przodu w fabryczne otwory, oraz co sądzicie o umieszczeniu głośników w tyle? Z tym tyłem uważam że nie ma sensu i szkoda pieniędzy a co Wy na to?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.