Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o komputer i parownik

Featured Replies

Napisano

Obecnie mam Lanosa 1.5 16V i założoną instalacje Bedini. Nowe kable Boscha, swiece NGK, parownik Lovato. Auto od czasu do czasu strzela gazownik proponuje wymienić komputer od gazu i moje pytanie czy taka wymiana wykluczy strzelanie. I nastepne pytanie parownik powinien być założony pod kątem 90 stopni?? Jeden koles mi powiedział, że jak bedzie zamontowany inaczej podczas jazdy membrany beda sie przytykały i wtedy nastepuje strzał. Nie wiem czy to jest prawda dlatego napiszcie cos na ten temat. Ogladałem fotki na allegro innych aut no i rzeczywiscie mój parownik jest inaczej założony. Prosze o pomoc.

Napisano

Co jak co - prawie 10 lat przejezdzone na bedini, i strzaly wystepowaly jedynie wskutek niedomagania WN; stad pytanie ile masz nalatane na tym parowniku

mialem parownik przekrecony o 90 stopni, ale z powodow stricte montazowych, i nie mialo to kompletnie wplywu na strzelanie, aczkolwiek tu madrzejsi odemnie sie wypowiedza...

bedini sie reguluje za pomoca ichniego diwajsa, dostepnego u gazowników niestety nie (tzn znam jednego jedynego w wawie) w ktorym 3-4y razy wypada nacisnac "kalibracja", i robic to mozna raz na rok.

tak czy siak - jesli masz $ - zmien wpierw gazownika, potem jedz zmieniac centralke gazu i inne rzeczy jak mixer, parownik itp.

bedini przede wszystkim ma zgubny wplyw na ecm i mapy nopb

co do swiec i przewodow - u mnie nigdy ngk nie byly w stanie przetrwac dluzej niz 3-4tys km; a i najlepsze sie okazaly przewody oryginaly packarda, stad pytanie - piszesz nowe - tzn ile maja km u Ciebie

Napisano
  • Autor

Nowe to znaczy że: parownik, swiece, kable no i tak sie złożyło że rozrzad maja przejechane 600 kilometrów. Na to wychodzi, że bedzie trzeba zmienić kompa frown.gif

Napisano

> Nowe to znaczy że: parownik, swiece, kable no i tak sie złożyło że

> rozrzad maja przejechane 600 kilometrów. Na to wychodzi, że

> bedzie trzeba zmienić kompa

Jeśli można wiedzieć to u którego gazownika byłeś?

Napisano
  • Autor

Zapytaj u którego nie byłem kazdy jest mądry i nagaduje na drugiego a żaden nie może sobie poradzic z tym problemem. Moze i maja racje bo bedini to szajs. Na terenie Mławy byłem u każdego dzwoniłem nawet do Brodnicy jakiegoś magika i mówi że nawet nie mam takich kabli zeby sie podlaczyc, a gazownik w Tarnobrzegu powiedział że to może byc ten parownik chodzi o 90 stopni. A ja zbieram te wszystkie informacje.

Napisano

u Nowotczyńskiego byłeś?

Auto-Gaz Piotr Nowotczyński

06-500 Mława ,ul.Gdyńska 25

tel.23-655 33 55

Napisano
  • Autor

Tak byłem bardzo dobrze znaja mój samochód jezdziłem nawet prywatnie do tego co kiedys robił w Daewoo. To oni mi powiedzieli, że jest bez sensu podpinac sie pod tego kompa bo i tak nic nie ustawia i żebym wymienił go na innego.

Napisano

Ci >beduini< to naprawdę nie ciekawy sterownik ( cholernie skomplikowany. Mnie założyli Just_junior BRC (może nawet wiesz gdzie ) męczyłem się z nim 3 lata. Oni praktycznie Nic nie ustawili chociaż kręcili przy komputerze ile mogli. Wreszcie sam ustawiłem na autokonfiguracji i było znośnie. Po jakimś czasie udało mi się ściągnąć softa i sam kombinowałem ale program paskudnie spolszczony i przez to trudne ustawienia ( tym bardziej że to cholerstwo ma tyle opcji i możliwości )- diabli wiedzą po co.

Wczesną wiosną przez przypadek znalazłem na allegro BINGO S i udało mi się go złapać za 50zł. Wymieniłem, ściągnąłem soft bez problemu. Ustawiłem i chodzi aż milo. Czasem jak mi się nudzi podpinam kompa to coś tam przestawię - tak dla doświadczeń. Ale to chodzi jak przysłowiowy szwajcarski zegarek

Napisano
  • Autor

A wczesniej miałeś bedini?? Kurde musze troche poczytac bo nawet nie wiem jaki sterownik moge założyc inny zamiast bedini. Tak czy inaczej dzieki za info.

Napisano

Sterownik musisz zmienić kompletny. Mikser, parownik i resztę instalacji zostaw w spokoju.

Bedini nie miałem ale miał kolega i tak jak Ty miał problemy bo nikt nie mógł go ustawić. Trochę w nim z kolegą grzebaliśmy i z tego tytułu wiem z grubsza jak to wygląda.

Napisano

Bingo-S , STAG-100 a najlepiej przejść na sekwencję no ale to już większy wydatek.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj odbieram auto z sterownikiem STAG 50 zobaczymy czy cos pomoże.

Napisano

ale STAG 50 to do monowtrysku jest, lanos jest na monowstrysku,sam juz nie pamiętam tongue.gif

Napisano

> ale STAG 50 to do monowtrysku jest, lanos jest na monowstrysku,sam

> juz nie pamiętam

lanos jest na wielopunkcie, stag 150 powinien być do tego lanosa, stag 100 jest do jednopunkta a stag 50 chyba wcale nie ma emulatora hmm.gif (z tego co pamiętam)

Napisano

Czyli nie tak źle z ta moją pamięcią. STAG50 jest do mono a STAG100 do multi ale 4 cylindrowy. A stag150 to nie wiem czy nie do 6cyl hmm.gif

Można wsadzić sterownik LPG STAG50 pod warunkiem że został stary emulator do wielowtrysku. Ja podobną przekładkę robiłem . Mam osobny emulator wtrysku i Bingo-M które jest do mono.

Napisano
  • Autor

Dokładnie tak stary emulator został dlatego nie było sensu montować innego STAG-a powiem wam, że póki co jestem bardzo zadowolony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.