Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mechanizm elektrycznych szyb

Featured Replies

Napisano

Witam

W mojej asterce pogiela sie i pekla prowadnica ktora podnosi szybe od strony kierowcy.Silniczek jest sprawny tylko jedna prowadnica padła frown.gif

Bede ja musial wymienic na nowa.Pytanie jest takie czy te prowadnice sa uniwersalne czy musze znalezc konkretna pod moj model astry??Na allegro jest tego sporo i nie wiem ktora bedzie pasowac??

Poza tym chcialem zapytac jak to sie wymienia??bardzo skomplikowana sprawa??Czy lepiej udac sie od razu do mechanika??

Napisano

Jezeli mowa o prowadznicy czyli elemencie w ktorym przesuwa sie szyba to prowadnice sa twkie same niezaleznie od tego czy masz szyby elektryczne czy reczne ... jedyne na co musisz zwrocic uwago to chyba to czy masz asterke 3 drzwiowa czy 5 drzwiowa ( kombi sedan HB 5).

Jezeli mowa o krzyzaku czyli elemencie ktory robi ruch szyby to wyniarowo krzyzak do recznej szyby jest taki sam jak do elektrycznej tylko nie jestem pewien czy da sie bez wiekszego problemu przelozyc elementy ( sa nitowane/ zbijane) ... przy samych ramionach krzyrzaka bedzie sporo kombinowania ale mysle ze jest to wykonalne (cięcie / spawanie).

Pozdro

Napisano

Niech kolega poda link do aukcji lub fotke, aby zidentyfikowac potrzebny element.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Zle sie wyrazilem chodzi mi oczywiscie o krzyzak taki jak na zdjeciu.

Na prawde nie da rady tego wymienic bez spawania??polaczenia sa nitowane??

post-40917-14352503600933_thumb.jpg

Napisano

Generalnie nie ma tam elemenow skrecanych sa albo nitowane albo trzpienie sa rozbijane lub wbijane na scisk.

Jak sie zlamalo ktores z ramion krzyzaka to albo spawanie albo kombinowanie z przeniesieniem sinika na krzyzak manualnego mechanizmu albo zkup sprawnego elektrycznego.

Pozdro

Napisano
  • Autor

Czy ktoś sie orientuje czy do astry bedzie pasowal podnosnik elektryczny od OMEGI B??

Napisano

> Czy ktoś sie orientuje czy do astry bedzie pasowal podnosnik

> elektryczny od OMEGI B??

Z relacji podjęcia próby przełożenia tych mechanizmów opisanym na innym z forów wynika że podnośniki z omegi b pasują tył na tył natomiast przod nie.

Napisano

Dokladnie, do tylnych drzwi pasuja, do AF pasuja tylko od AF (od AG, VB i OB nie pasuja zdecydowanie).

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.