Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda pod dywanikiem pasażera

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję małego naprowadzenia na temat, mianowicie pojawiła mi się woda pod dywanikiem (podłogą) pasażera, całe wygłuszenie mokre. Mam klimę, jest to na pewno woda, żaden płyn. Podłogę mam praktycznie rozebraną już i teraz chodzi mi o zlokalizowanie wycieku, przecieku. Jak wygląda przepływ skroplin na zewnątrz auta. Czy woda płynie kanalikiem w okolicach puszki filtra pp do kolanka na ścianie grodziowej i na zewnątrz ???

Pacjent, PII FL

20.GIF

Napisano

A spływy wody na podszybiu masz drożne?

Napisano
  • Autor

> A spływy wody na podszybiu masz drożne?

tak spływy są drożne. AAAAAAA widzisz teraz mi wpadło do głowy, czy mogłem sobie zalać podłogę w czasie np. mycia silnika ??? gdzieś przez chwyt powietrza na podszybiu czy coś ???

Napisano

> Potrzebuję małego naprowadzenia na temat, mianowicie pojawiła mi się

> woda pod dywanikiem (podłogą) pasażera, całe wygłuszenie mokre.

> Mam klimę, jest to na pewno woda, żaden płyn. Podłogę mam

> praktycznie rozebraną już i teraz chodzi mi o zlokalizowanie

> wycieku, przecieku. Jak wygląda przepływ skroplin na zewnątrz

> auta. Czy woda płynie kanalikiem w okolicach puszki filtra pp do

> kolanka na ścianie grodziowej i na zewnątrz ???

> Pacjent, PII FL

zdejmij sobie prawą osłonę słupka przedniego przy szybie oraz uszczelkę nad szybą przednią - zacznij lać wodę w kąt a ktoś niech siedzi wewnątrz...u mnie z prawej strony rudej nie było widać a woda leciała właśnie tamtędy.. sciana.gif

tak sprytnie, że pod tą osłoną leciała do okolic deski rozdzielczej a dalej w dół gdzieś wewnątrz deski.. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

ok, sprawdzę, jednak ja mam mokrą wygłuszkę tą na skośnej części podłogi od wewnętrznej strony czyli od strony tunelu środkowego, potem skosem wygłuszka jest mokra i spływa tak jakby lewą stroną podłogi pasażera na sam środek tego wygłuszenia co jest na podłodze (zielone, wełniano-papierowe). Mam nadzieję, że to nie to co piszesz, rudej nie stwierdziłem, szyby nie wymieniałem, nic się tam nie działo nigdy hmm.gif

Napisano
  • Autor

Usterka wykryta i naprawiona. Tak jak przypuszczałem wstępnie prawdopodobnie był jakiś zator w odpływie skroplin do komory silnika przez ścianę grodziową. Wyciągnąłem filtr pp wyciągnąłem ramkę, zasadziłem wąż z powietrzem do środka, zasadziłem tam dawkę powietrza, skręciłem wszystko do kupy i nic nie kapie, nic nie leci ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.