Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zalany środek auta

Featured Replies

Napisano

Wyjechałem na kilka dni do Karpacza. Jako, że jechałem drugim autem Siene zostawiłem siostrze sciana.gif Kochana siostra, któregoś pięknego wieczora zapomniała domknąć szybę od strony pasażera crazy.gif Na szczęście nikt nie buchnął auta ale pech chciał, że była ulewa crazy.gif Fotel, boczek drzwi, dywan i dywanik wszytko zalane wodą pad.gif Jak to wysuszyć?? Macie jakiś koncept ?? Może rozsypać na dywan/wykładzinę żwirek higieniczny dla kota niewiem.gif ? Orientujecie się czy pod dywanem jest jakies dodatkowe wygłuszenie, które by mogło wchłonąć wodę ??

Napisano

Nie jest źle, to nie powódź smile.gif

Co sie da wytrzeć,jakimiś bawełnianymi szmatami, recznikami kuchennymi z biedrony(ale te trzeba położyć na mokre i docisnąć np butem, bo trąc papierem nabałaganisz)

pod dywaniki w czasie używania auta napchać czarnobiałych gazet wciągają wodę , a w słoneczne dni pojechac na działkę, lub wystawić na podwórko, otwierać drzwi odpiąć dolną listwę przy drzwiach odkręcić boczną (tę od zawiasu) podłożyć coś żeby podnieść wykładzinę sprawdzić jak wygląda sytuacja pod dywanem , ewentualnie jak mokro znowu napchać ręczników papierowych docisnąć, wciągną wodę, i suszyć, suszyć i jeszcze raz suszyć smile.gif

o fotel się nie martw, zwal pokrowiec i też susz

Napisano

Pod spodem jest warstwa wygłuszająca. Jedynym sposobem na wysuszenie jest odkręcenie listwy plastykowej wzdłuż drzwi przednich i tylnych i pionową listwę przy przednich drzwiach, odchylenie dywaników na tyle ile się da i w słoneczny dzień odkurzaczem, który ma funkcję dmuchania suszyć. Długo. Można jeszcze więcej elementów wymontować, np. fotel. Ale nie polecam. Po odchyleniu wykładziny dobrze jest nadmiar wody odessać starymi gazetami.

Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy. Też mnie kiedyś to spotkało.

Napisano
  • Autor

> Nie jest źle, to nie powódź

> Co sie da wytrzeć,jakimiś bawełnianymi szmatami, recznikami

> kuchennymi z biedrony(ale te trzeba położyć na mokre i docisnąć

> np butem, bo trąc papierem nabałaganisz)

> pod dywaniki w czasie używania auta napchać czarnobiałych gazet

> wciągają wodę , a w słoneczne dni pojechac na działkę, lub

> wystawić na podwórko, otwierać drzwi odpiąć dolną listwę przy

> drzwiach odkręcić boczną (tę od zawiasu) podłożyć coś żeby

> podnieść wykładzinę sprawdzić jak wygląda sytuacja pod dywanem

> , ewentualnie jak mokro znowu napchać ręczników papierowych

> docisnąć, wciągną wodę, i suszyć, suszyć i jeszcze raz suszyć

> o fotel się nie martw, zwal pokrowiec i też susz

Pokrowce wyleciały w dniu zakupu autka grinser006.gif Mam nadzieję, że uda mi się to jakoś ogarnąć ok.gif Fajnie by było gdyby obyło się bez wydatków ok.gif W prawdzie mam w planach wymianę przednich foteli na kubełki alien.gif i założenie normalnych boczków hmm.gif ale mam nadzieje, że ten "potop" tego nie przyspieszy ok.gif

Napisano

Zajmij się przede wszystkim wykładziną podłogi.

Jak będzie ciepło (gorąco) to rozbierz to i wysusz.

Fotel możesz wymontować i zabrać do domu, albo postawić na słońcu.

Jeszcze trochę lata pozostało wiec się nie przejmuj ok.gif

Napisano

Jako że koledzy wyżej napisali od strony technicznej, ja dodam kilka słów od "biologicznej".

Suszenie wykonaj jak najszybciej. Bo przy obecnych temperaturach grzyby wzrastają z bardzo dużą szybkością (nawet z dnia na dzień). A zagrzybione auto nie tylko może śmierdzieć (to akurat najmniejszy problem), ale będzie też stanowić zagrożenie dla zdrowia... Sporo pleśni ma działanie rakotwórcze, a praktycznie wszystkie są alergenami.

Napisano
  • Autor

Dziś będę działał ok.gif Mam jakiegoś pecha do tego samochodu niewiem.gif zawsze coś buu.gif Jak nie urok to s......siostra pad.gif

Napisano
  • Autor

Środek już wysuszony grinser006.gif Mam nadzieje, że żadne pieczarki ani inne muchomory mi tam nie wyrosną grinser006.gif Dzięki za rady 20.GIF

Napisano

> Środek już wysuszony Mam nadzieje, że żadne pieczarki ani inne

> muchomory mi tam nie wyrosną Dzięki za rady

Całkowicie wysuszony w 1 dzień to napewno nie bedzie. Pare słonecznych dni potrzeba. Otwórz drzwi, ustaw auto w strone slonca i niech sie suszy. Zobaczysz jak paruje z wykładziny. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Całkowicie wysuszony w 1 dzień to napewno nie bedzie. Pare

> słonecznych dni potrzeba. Otwórz drzwi, ustaw auto w strone

> slonca i niech sie suszy. Zobaczysz jak paruje z wykładziny.

Na pewno w 100% wysuszony nie jest ok.gif ale już da się normalnie usiąść na fotelu, boczek na drzwiach tez wydaje się być oki ok.gifgrinser006.gif Jak grzebie przy drugim aucie to Sienę stawiam przed garażem z otwartymi drzwiami ok.gif Niestety mieszkanie w bloku ma wadę w postaci braku "normalnego" podwórka czy ogródka niewiem.gif

Napisano

popryskaj suchą tapicerkę wodą utlenioną z apteki i wysusz ograniczy ewentualnego grzyba

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.