Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Mocowanie tuleji tylnych zagłówków

Featured Replies

Napisano

witam

w szukajce znalazłem wątek dotyczący Fki, ale nie do końca o to mi chodzi. Połamałem sobie 2 tulejki przy wyciąganiu zagłówków z tyłu angryfire.gif nieziemskie dziadostwo !!! Kupiłem 2 tuleje... i teraz mam pytanie jak wyciągnąć stare ??? a potem założyć nowe... może ktoś coś już kombinował. pzdr waytogo.gif

Napisano

tez kiedys zakładałem zagłówki z tyłu i jeżeli mnie pamieć nie myli to są przynitowane do konstrukcji oparcia hmm.gif. najprościej ściągnąć tylną tapicerkę i oblukać ( nie zajmuje to aż tyle czsu na ile wyglada) cool.gif

Napisano

> tez kiedys zakładałem zagłówki z tyłu i jeżeli mnie pamieć nie myli

> to są przynitowane do konstrukcji oparcia . najprościej ściągnąć

> tylną tapicerkę i oblukać ( nie zajmuje to aż tyle czsu na ile

> wyglada)

Nie sądzę aby myśl technologiczna a AG dotycząca mocowanie tulei tylnych zagłówków wiele się różniła od AF. Ale mogę się mylić.

W AF w ramie tylniego oparcia jest zrobiona metalowa konstrukcja w którą się wsuwa te plastikowe tuleje.

Same tuleje posiadają ząbek, który przy wkładaniu blokuje się w metalowej konstrukcji fotela i nie pozwala na jego wysuwanie się do góry.

Aby wyciągnąć resztki tulei to tak jak radzi kolega trzeba rozebrać tylną tapicerkę. A AF polega to na wyjęciu plastikowych spinek (najlepiej podważać widelczykiem do owoców), niestety przy tej operacji część moich spinek nie nadawała się do ponownego użycia, ale dzięki Bogu nie jest to droga impreza.

Napisano
  • Autor

no tego chciałem uniknąć no ale cóż, będę się musiał pobawić. dzięki za poradę. pzdr waytogo.gif

Napisano

> no tego chciałem uniknąć no ale cóż, będę się musiał pobawić. dzięki

> za poradę.

W Warszawie jest świetny sklep ze spinkami do tapicerek różnej marki samochodów. Tam właśnie zakupiłem swoje. Jak znajdę podam linka, prowadzą sprzedaż wysyłkową.

PZDR VEN

Edit I:

Fotka tulei z eFki. Żółtym kolorem zaznaczony jest zatrzask który powoduje, że obejma nie cofa się do góry.

282813025-prowadnica_zag%B3%F3wka.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.