Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio Denver vs Sony seri GT

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanko do znawców tematu. U mnie w Biedronce hehe.gif jest radyjko marki Denver (bliżej mi nie znane) CAT 135 z dvd i tymi innymi bajerami takie jak tu W dość okazyjnej cenie. W aucie posiadam obecnie radio marki Sony GT... Radio fajnie gra ale ma jeden mankament nie ma wyjścia na wzmacniacz. W aucie mam juz całą instalacje CA pociągniętą a nie moge jej wykorzystać crazy.gif

I tu moje pytanko. Czy opłaca się brać to radio Denver. Przeszukałem internet i nie mogę znaleźć opini o tym radiu. Miał ktos styczność z tym modelem lub jakimis zbliżonymi?

Napisano

bierz biglaugh.gif w biedronce kiedys znajomek wzial radio, uzywal 23 m-ce i odniosl bo cos tam nie do konca dzialalo.... oddali kase hehe.gifok.gif

Napisano

lepiej je sobie daruj !

za tą kase kupisz fajne radyjko z wyjściem rca !

po za tym to ma mardzo słabą końcówkę max 35wat więc nawet zwykłe głośniki bez wzmacniacza bedą grały słabiutko

Napisano

> lepiej je sobie daruj !

> za tą kase kupisz fajne radyjko z wyjściem rca !

> po za tym to ma mardzo słabą końcówkę max 35wat więc nawet zwykłe

> głośniki bez wzmacniacza bedą grały słabiutko

A jaka koncowke mocy ma miec radio aby glosniki graly normalnie oslabiony.gif

Napisano

> A jaka koncowke mocy ma miec radio aby glosniki graly normalnie

powiem tak przeważnie radia mają 50 wat mocy muzycznej co daje im około 25 wat rms

przeciętny głośnik blaupunkta 6x9 ma 55 wat rms i co sie z tym wiąże ?

to ze gdy pogłośnisz za połowę na skali radia to głośniki będą charszczeć i dźwięk będzie zniekształcony a dlaczego?

ano dlatego że końcówka mocy w radiu nie da sobie rady

a radio co ma mocy maks 35 wat ile będzie miało mocy rms? nie więcej jak 10 wat więc dzwięk będzie daremny

poczytaj troszke tematów w tym dziale większość ma głosniki podłączone do wzmacniacza a mają radia bardzo dobrych marek bo oni też uznają że 25 wat rms z radia to jest stanowczo za mało aby grało to głośno i czysto

jak tata kupował auto to mu dali mi. kaseciaka firmy DAX bo kupił auto za gotówkę

radio to miało 7wat rms grało jak grało 2 lata tegu zmieniłem to radio na radio sony 25 wat rms i mając jeszcze w tedy seryjne głośniki daewoo różnica dźwięku była bardzo widoczna

więc moja rada taka nie kupować radia z biedronki !!!

Napisano

> Jaki model SONY ma 25W RMS?

dokładnie nie wiem ale jeszcze bez odtwarzacza mp3 4x50W MAX 4x25RMS według danych producenta

mozesz nie wiezyć ale kiedyś na farum nawet było podane radia jakich marek i ile mają rms to zdaje się że najlepszy był kenwood 30rmsu miał, potem pionki po 27 z tego co pamiętam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.