Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś stuka

Featured Replies

Napisano

Coś mi stuka podczas jazdy - wydaje się że z przodu z prawej- ale trudno określić dokłanie - wymienione łączniki, wahacz prawy (5 kkm temu), tuleje tylnej belki i dalej stuka. Możliwe że wahacz już poleciał? Co dziwne to na dużej dziurze nie ma stukania, a na krzywej drodze z wieloma małymi dziurkami jest najgorzej. Odgłos jest podobny do chrobotania. confused.gif

Napisano

Śruby w kole podokręcane? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Śruby w kole podokręcane?

Raczej tak, niedawno mi mechanik malował zaciski i chyba dobrze dokręcił (z tego co widziałem to zawsze na razy dokręca - specjalnym kluczem 2 raz)

Napisano

Ja takie sprawy po przyjeździe od mechaniora sprawdzam ,tak na wszelki wypadek ok.gif

Napisano

Stuka cały czas, na dołach czy tylko przy przyspieszaniu i ujmowaniu gazu?

Napisano
  • Autor

> Stuka cały czas, na dołach czy tylko przy przyspieszaniu i ujmowaniu

> gazu?

Cały czas - tylko że na głębokich dołach nie słychać a na nierównej drodze (wiele małych dziur) najbardziej confused.gif

Napisano

> Cały czas - tylko że na głębokich dołach nie słychać a na nierównej

> drodze (wiele małych dziur) najbardziej

Brzmi jak łącznik, u mnie 4maxy padły po 6tysiącach więc jak masz coś w podobnym stylu to niestety może już czas na wymianę...polecam oczywiście TRW.

Napisano
  • Autor

Właśnie łączniki stabilizatora były wymieniane w sobote na TRW i nie pomogło...

Napisano

> Właśnie łączniki stabilizatora były wymieniane w sobote na TRW i nie

> pomogło...

Sprawdź czy przypadkiem mechanior ich za słabo nie dokręcił...brzmi niedorzecznie...niestety czasem całkiem realnie.Ewentualnie inny element może być słabo dokręcony...ale to już tylko kanał albo podnośnik.

Napisano

Ja mialem takie objawy i byla nia przekladnia kierownicza.Mialem wymieniony wahacz,koncowka drazka kierowniczego,laczniki stabilizatora, i potem w koncu sam drazek padl, i przy jego wymianie okazalo sie ze przekladnia zrobila papa.

Napisano
  • Autor

> wymianie okazalo sie ze przekladnia zrobila papa.

A jak to można zdiagnozować, bo nie uśmiecha mi się wymieniać pół samochodu żeby dojść do jakiś wniosków.... W czwartek jadę na stację diagnostyczną, może tam coś na trzepakach znajdą. Czy przy przekładni nie stukało by cały czas??

Napisano

> A jak to można zdiagnozować, bo nie uśmiecha mi się wymieniać pół

> samochodu żeby dojść do jakiś wniosków.... W czwartek jadę na

> stację diagnostyczną, może tam coś na trzepakach znajdą. Czy

> przy przekładni nie stukało by cały czas??

Mi na SKP calym autem szarpali i nie mowili ze zawiecho ok.A przekladnia mi nie stukala na plaskiej drodze. Mechanik stwiedzil to po odkreceniu prawego drazka kierowniczego ktory byl do wymiany ze jest luz w przekladni

Napisano

Witam!

> Cały czas - tylko że na głębokich dołach nie słychać a na nierównej

> drodze (wiele małych dziur) najbardziej

U mnie to samo jest, dziwne czasami zanika lub nie slysze.

Ale jak mowisz, na nierownej nawierzchni slychac jakby cos mialo luz:)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> stwiedzil to po odkreceniu prawego drazka kierowniczego ktory

> byl do wymiany ze jest luz w przekladni

A jaki koszt naprawy i części??

Napisano

> A jaki koszt naprawy i części??

Za nowa przekladnie zaplacilem 680zl w niej juz byly drazki kierownicze, i koncowki drazkow kierowniczych. Za sam drazek 80zl.

Napisano
  • Autor

Przy tej przekładni to po której stronie stukało? I czy coś jeszcze się działo oprócz stukania?

Sorry za powtórezenia wiadomości crazy.gif

Napisano

> Przy tej przekładni to po której stronie stukało? I czy coś jeszcze

> się działo oprócz stukania?

> Sorry za powtórezenia wiadomości

Z prawej strony mi stukalo.

Napisano
  • Autor

Trzepaki nic nie wykryły, na wszelki wypadek wahacz idzie na gwarancję bo ponoć w nim może leżeć przyczyna wg. mechanika, we wtorek będzie nowy więc zobaczymy... I tak jeszcze dodam że odgłos bardziej przypomina chrobotanie, nie ma go podczas skręcania - dlatego właśnie mechanik twierdzi że to raczej nie przekładnia, a i jeszcze od pewngo czasu samochód trochę ściąga na prawo - mimo zrobienia zbieżności (może nie do końca dobrze?), macie może jakieś jeszcze pomysły?

Napisano
  • Autor

Dodam jeszcze że dzisiaj zauważyłem że jak jadę wolno np pod górkę na 5 i dodam gwałtownie gazu(tak że prędkość prawie się nie zmienia) nie zmieniając biegu to też słyszę to stukanie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.