Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] spawanie podlogi w bagazniku

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj regulowalem u siebie maske na zawiasach. Przyjechal do mnie kolega astra f sedan klasikiem z 2001 roku bo chcialem zobaczyc jak to wszystko jest ustawione u niego. Zaczalem ogladac i przygladac sie podszybiu w jego samochodzie. W miejscu gdzie sa zawiasy przymocowane do karoserii ma wysmarowe jakas pasta - tak samo z jednej jak i drugiej strony. W mojej astrze z 98 tego nie ma. Czy to sa slady po spawaniu? Dodam ze u mnie w podlodze bagaznika przez cala szerokosc na wysokosci srodka zapasu jest identyczna pasta - u siebie bylem pewny ze auto dostalo strzela w tyl. Z ciekawosci sprawdzilem u niego - ma dokladnie tak samo.

Jestem zdziwiony bo nie wiem czy to jest fabryczne czy jego auto zostalo zlozone z 2 lub 3 innych? Auto kupil jako 2 latka z komisu przy salonie opla jako bezwypadek. Kiedys obil mi sie o oczy artykul na temat spawania fabrycznego karoserii samochodowej i tam bylo dosyc duzo na ten temat ale niestety teraz nigdzie nie moge tego znalezc.

Napisano

Taką pastą?

fot454.jpg

To jest fabryczne zabezpieczenie.

Napisano
  • Autor

> Taką pastą?

> To jest fabryczne zabezpieczenie.

Tak dokladnie - identyczne.

Czyli rozumiem ze w podszybiu i bagazniku to zupelnie normalne?

Czlowiek zielony to nawet takich rzeczy nie wie clown.gif

Napisano

Fabryczne uszczelnienie polaczen zgrzewanych. U mnie to samo lub w niektorych miejscach, dolozone przeze mnie. Zauwazylem jedna ciekawostke w uszczelnieniu podwozia: AF przed FL nie ma wypelnionego pasta przetloczenia przy przejsciu podlogi w sciane grodziowa oraz wypelnienie sczeliny pozostajacej po montazu tylnego pasa do wytloczki podlogi bagaznika. AF po FL juz takie wypelnienie posiada (zaobserwowane na kilku egzemplarzach). W tych miejscach lubi gnic (szczegolnie z tylu), co oczywiscie juz poprawilem.

Inne, newralgiczne miejsce: kielichy przednich amortyzatorow Z zewnatrz wygladaja dobrze, nawet jakies uszczelnienie wylazi spod kielicha, jednak patrzac od spodu widac rdzewiejace miejsca, co z czasem, szczegolnieprze autach obnizonych, na twardym zawieszeniu i bez rozporki, skutkuje odszczepieniem kielicha od nadwozia. Jesli te miejsca sa zdrowe, warto zabezpieczyc je pasta od strony komory silnika i od strony nadkola.

O innych newralgicznych miejscach nie bede pisal, bo to powszechnie wiadome jest i opisywane bylo nie raz.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.