Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CCS - szarpie

Featured Replies

Napisano

Pacjent jak w tytule, bez modów.

Generalnie wszystko gada jak powinno, nie ma braków mocy, normalnie zapala czy zimny czy ciepły.

Akcja o której napiszę zdarza się na pierwszych czterech biegach i jest najmocniej wyczuwalna na 1 i 2.

Start z pierwszego biegu, gaz w podłogę i do 3-4k obrotów idzie jak powinien, powyżej tych obrotów zaczyna szarpać ( jakby ktoś mu wyłączał i włączał zapłon ), by zakumać i potem kręcić się do odcięcia ( z tym że to kumanie trwa np. 2 sekundy, podczas których szarpie ). To samo na dwójce, czasami na trójce i czwórce tak zrobi, ale nie jest to aż tak wyczuwalne. Raz zdarzyło mu się zgasnąć po takiej akcji, ale od razu i bez problemu zapalił.

Podczas wszystkich tych akrobacji nie zapaliła się ani razu marchewa ( a na pewno działa zlosnik.gif ).

Nie dzieje się też tak w 100% przyspieszań, czasami potrafi się rozpędzać bez zająknięcia ( rzadko, ale jednak ).

Teraz tak, sprawdzone były :

1. Czujnik położenia wału korbowego ( wrzuciłem inny i jest tak samo )

2. Wyłącznik bezwładnościowy pompy paliwa.

3. Wyczyściłem styki pompy paliwa.

Żadna z tych czynności nie wprowadziła najmniejszych zmian.

Zanim zacznę dłubać dalej chętnie poczytam o Waszych pomysłach smile.gif .

Napisano
  • Autor

> no to mapsensor, tps tez do sprawdzenia.

Dobrze ze mam SCS do podmieniania zlosnik.gif , a TPS'a mam gdzieś w domu jeszcze z czasów P1 smile.gif .

Napisano

> Dobrze ze mam SCS do podmieniania

zawsze zostaje jeszcze instalacja elektryczna do tych czujnikow.

Napisano
  • Autor

> zawsze zostaje jeszcze instalacja elektryczna do tych czujnikow.

Prawdą jest że tak też może być, ale próbowałem ruszać wszystkim dookoła silnika podczas jego pracy, ale nic mu się nie zmieniło. Liczę więc na to że to jednak jakiś czujnik zlosnik.gif .

Napisano

heh Daniel - kurde jak przeczytałem ten post to mi się stare czasy grzebania przy ccs przypomniały. Te spotkania na kanale w Gliwicach smile.gif

a tps i mapsensor do sprawdzenia w pierwszej kolejności

Napisano
  • Autor

Po wrzuceniu innego map sensora zmian brak.

Inny TPS spowodował to że nie dało się w ogole jechać ( prawdopodobnie był uszkodzony ). Powrót do starej konfiguracji rozwiązał problem na 5 minut, potem znów tak samo. Szukam dalej ...

Napisano
  • Autor
Sprawdzone i wciąż nic frown.gif . Jutro będę kopał w kablach, bo pojawia mi się cały dzień czasu smile.gif .
Napisano
  • Autor

Wymienilem wszystko spod maski poza centralka, kazdy mozliwy czujnik wrzucalem z normalnie jezdzacego furaka. Jedyne czego jeszcze nie dotknalem to pompa paliwa. Z nowych obserwacji to to ze dzieje sie tak dopiero po przejechaniu okolo 1km, niewazne czy silnik ma 50 czy 90 stopni Celsjusza. Zgasisz, minie minuta, zapalisz i znow jest normalnie przez kilometr. Samochod nie ma tez problemow z utrzymywaniem stalej predkosci np. 140km/h przez 50km. Jakies inne pomysly ?

Zapomnialem dodać że cewki, kable, swiece i temu podobne pierdoly tez wymienione.

Napisano
  • Autor
Winną była pompa paliwa, czyszczenie syfilisu + dwa uderzenia w ziemię rozwiązały sprawę zlosnik.gif .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.