Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie do użytkowników fordów

Featured Replies

Napisano

Przymierzam się do zakupu forda fusion czy ktoś z użytkowników mógłby mi odpowiedzieć na co zwracać uwagę przy zakupie tego modelu, czy w ogóle warto diesel czy benzyna , widziałem na mobile taki typ 1.4 , 80 KM i w dieslu, myślałem o roczniku na pograniczu 2000r.- 2003, nie miałem nigdy forda i stąd te pytanie do użytkowników , jest jeszcze alternatywa w zakupie forda focusa kombi

z góry dzięki za rzetelne podpowiedzi 20.GIF a być może dołączę tu na forum i będę dzielił się też swoimi spostrzeżeniami

Napisano

prosze ciac cytaty busted.gif,

dziekuje

Lukaszeczek

1.4 TD to dobry silnik, ogólnie fusiony są mało awaryjne smile.gif

Napisano

Fusion to takie proste wozidło - niewielkie, ale obszerne i praktyczne, duży jak na tę klasę bagażnik, generalnie to takie kombi z krótszym tyłem. Troszkę podwyższony - łatwiej przejedziesz nierówną polną drogą bez obcierki, ale to nadal zwykła osobówka.

Komfort jazdy - na równym asfalcie ok, ale nierówności odczujesz wszystkie, zawias jest baaardzo twardy. Za to dobrze sie trzyma i nie przechyla w zakrętach, co pozytywnie zaskakuje mając na względzie jego wysokość.

Siedzi sie dość wysoko, ale niewygodnie, fotele za krótkie i w dłuższej trasie jest to męczące, a specjalnie cicho też nie jest.

Na co zwrócić uwagę - na korozję, podobno lubi zaatakować. Poza tym wydaje mi się że to wytrzymałe i niezawodne auto.

Mam benzyne 1.4, to oczywiście mało, ale diesel 1.4 jest jeszcze słabszy (za to ponoć oszczędny). A egzemplarzy z silnikami 1.6 zbyt wiele nie uświadczysz. Spalanie w mieście spore, chociaż ja przy spokojnej jeździe mam wynik 7.0-7.3 a poza miastem zszedłem do 5.35 i to bez kapelusza zlosnik.gif

Alternatywą Focus kombi? Nie jeździłem, dla mnie trochę za duży, ale jeśli poruszasz się często poza miastem i potrzebujesz trochę komfortu to pewnie jest lepszą propozycją. Koniecznie przejedź się jednym i drugim i sam ocenisz ok.gif

Pzdr.

Napisano

Z rocznikiem może być problem smile.gif bo Fusiona produkują od 2002 więc będzie ciężko dostać coś z lat 2000-2001 wink.gif ale 2002-2003 jak najbardziej smile.gif

PS.w 2005 Fusion przeszedł FL i według mnie wnętrze ma ładniejsze i deska zrobiona jest z zdecydowanie lepszych materiałów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.