Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarczo-bebny z calibry 150konnej

Featured Replies

Napisano

Witam.

Pisze z forum lanosa,ale z racji,ze lanos -astra f to prawie to samo, chcialbym o cos spytac.

Czy tarczo-bebny od calibry pasuja do astry f(lanosa)Czywiscie mowa tu o calym komplecie.Odkrecamy od calibry calosc,odkrecamy od lanosa cale bebny z piastami od belki i przykrecamy te od calibry.

Czy taki zabieg jest pozbawiony ryzyka ze cos nie pasuje?

Oraz drugie pyt. czy linki recznego od calibry pasuja do astry?

Pytam,poniewaz na szrocie kolega ma wlasnie taka calibre 150konna(w zasadzie same nadwozie wraz z zawieszeniem) i jesli by nie bylo jakis ciezkich komplikacji to przelozylbym sobie taki zestaw do lanosa w miejsce bebnow.

Prosze o wyrozumialosc,jesli taki temat byl i ew. o podanie jakis linkow gdzie moglbym uzyskac jakies informacje. smile.gif

Bartek

Napisano

Z tego co wiem to zeby wsadzic takie hamulce do astry to wklada sie cala belke od astry gsi. A to chyba dlatego ze tarczo-bebny nie podchodza pod belke z bebnowymi hamulcami. Moge sie mylic bo nie zglebialem tematu. Ale zaraz ktos madrzejszy ode mnie napisze ci co i jak ok.gif

Napisano

> Z tego co wiem to zeby wsadzic takie hamulce do astry to wklada sie cala belke od astry gsi.

Jeżeli obracamy się tylko w kręgu samej Astry to jesteś w błędzie, nie potrzeba belki od GSI tylko samą ośkę przykręcaną do belki, pozostaje jeszcze kwestia przerobienia ręcznego oraz przewodów hamulcowych. Do astry pasują również tarczobębny od Vectry A i nie wiem właśnie jak jest z Calibrą, kwestia to tylko rozstaw tych 4 śrub, jak jest taki sam to brać i się nie męczyć w jakieś inne modyfikacje.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Jeżeli obracamy się tylko w kręgu samej Astry to jesteś w błędzie,

> nie potrzeba belki od GSI tylko samą ośkę przykręcaną do belki,

> pozostaje jeszcze kwestia przerobienia ręcznego oraz przewodów

> hamulcowych. Do astry pasują również tarczobębny od Vectry A i

> nie wiem właśnie jak jest z Calibrą, kwestia to tylko rozstaw

> tych 4 śrub, jak jest taki sam to brać i się nie męczyć w jakieś

> inne modyfikacje.

> PZDR VEN

Czyli jakby nie patrzec to trzeba wykrecic i spr czy pasuje.

No,to raczej szczegolnie trudne nie jest smile.gif

Gorzej wlasnie z linka recznego.

Linki trzeba miec od Astry GSI,i dorobione mocowanie na belce,czy cos jeszcze?

Napisano

> Czyli jakby nie patrzec to trzeba wykrecic i spr czy pasuje. No,to raczej szczegolnie trudne nie jest

Dokładnie jak nie przymierzysz to nie będziesz wiedział, ale cosik mi śmierdzi, że Calibry nie miały przykręcanych tylnich osi, tylko wciskane w wahacz czy w to coś co tam jest.

> Gorzej wlasnie z linka recznego.

> Linki trzeba miec od Astry GSI,i dorobione mocowanie na belce,czy cos jeszcze?

Nniekoniecznie od Astry GSI, nie tylko GSI miały z tyłu tarczobębny, przykładowo niektóre kombiaki miały również tarczobębny - nie wiem jak z sedanami jak i z hatchbackami.

Co do linki to najważniejsze jest chyba mocowanie linki w tarczobębnach, jej ułożenie i długość i tyle. Nie wiem jak to jest rozwiązane w Lanosie ale w Astrach do każdego koła idzie odrębna linka.

PZDR VEN

EDIT:

Po przejrzeniu EPC, niestety kołnierz hamulca tylnego z Calibry znacznie się różni od kołnierza z Astry. Także sądzę, że raczej nie podejdą Ci hamulce od kolegi.

Mam również wiadomość, że tarczobębny były montowane również w sedanach i hatchbackach - nietylko GSi i kombi.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> EDIT:

> Po przejrzeniu EPC, niestety kołnierz hamulca tylnego z Calibry

> znacznie się różni od kołnierza z Astry. Także sądzę, że raczej

> nie podejdą Ci hamulce od kolegi.

> Mam również wiadomość, że tarczobębny były montowane również w

> sedanach i hatchbackach - nietylko GSi i kombi.

> PZDR VEN

Dzieki wielkie 20.GIF,zatem musze popatrzec na pobliskich szrotach badz allegro.

Napisano

> Dzieki wielkie ,zatem musze popatrzec na pobliskich szrotach badz allegro.

No najlepiej samemu się przejechać na szrot, na allegro sam poluje od kilku miesięcy na belkę od Vectry A bądź jakąś inną z Astry z tarczobębnami razem.

PZDR VEN

Napisano

ja wiem tylko że tarczo bębny z vectry a pasują do astry. Mozna z całą piastą to przekręcić wink.gif

Napisano

> ja wiem tylko że tarczo bębny z vectry a pasują do astry. Mozna z całą piastą to przekręcić

Tak jest, zresztą już o tym tutaj wspomniałem.

PZDR VEN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.