Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

serwo ,hamulce co jest?

Featured Replies

Napisano

witam mam problem z hamulcami (chyba grinser006.gif ) otóż mój ojciec wziął moją astre i śmigał sobie po mieście bo jego była na wymianie szyby przedniej no.gif ,jak wrócił to stwierdził że pedał hamulca w jego asi chodzi bardziej miekko tzn trzeba użyć mniejszej siły do zahamowania niż w mojej ,dodał też ,że gdy naciska pedał hamulca słychać pierdnięcia z wydechu a w jego astrze teggo nie ma mad.gif Co może się sypać ? Stan układów to jest zużycie klocków itp mamy podobny a jednak moja astra wymaga większej siły do wciśnięcia pedału no.gif

Ps gdybym nie pożyczył mu auta pewnie jeździł bym dalej nie zauważając problemu hehe.gif

Napisano

> witam mam problem z hamulcami (chyba ) otóż mój ojciec wziął moją

> astre i śmigał sobie po mieście bo jego była na wymianie szyby

> przedniej ,jak wrócił to stwierdził że pedał hamulca w jego

> asi chodzi bardziej miekko tzn trzeba użyć mniejszej siły do

> zahamowania niż w mojej ,dodał też ,że gdy naciska pedał hamulca

> słychać pierdnięcia z wydechu a w jego astrze teggo nie ma Co

> może się sypać ? Stan układów to jest zużycie klocków itp mamy

> podobny a jednak moja astra wymaga większej siły do wciśnięcia

> pedału

> Ps gdybym nie pożyczył mu auta pewnie jeździł bym dalej nie

> zauważając problemu

u mnie przy takich objawach było padnięte /tzn nieszczelne serwo/ sick.gif

brat

Napisano
  • Autor

Nieszczelne tzn ciśnienie uciekało?? Czyli powinienem szukać syczenia z jego okolic?

Napisano

> Nieszczelne tzn ciśnienie uciekało??

spadało podciśnienie w kolektorze ssącym co przekładało się na pewną zmianę obrotów silnika na biegu jałowym /o około 50...100, również z rury wydechowej wydobywał się dźwięk jakby wypadających zapłonów, potrafił na zimnym gubić zapłony na jednym cylindrze/, podczas hamowania silnikiem i jednoczesnego hamowania hamulcem przy wysprzęgleniu wyraźnie zmieniała się skuteczność hamowania /i jego odczucie na pedale hamulca/,

bywały problemy z rozruchem zimnego silnika kiedy wcisnąłem hamulec i odpalałem auto,

> Czyli powinienem szukać syczenia

> z jego okolic?

hmm, mechanik właśnie coś słuchał pod maską, potem pod deską rozdzielczą przy odpalonym silniku, poprzyciskał pedał i stwierdził że serwo jest nieszczelne, ja tam starałem się wysłuchać i różnicy dla mnie nie bylo :/

brat

Napisano
  • Autor

Wobec tego serwo zmieniałeś jak dobrze zrozumiałem. Kupiłeś nowę czy używkę jak nowe to masz jakiś namiar ? ok.gif

Napisano

> Wobec tego serwo zmieniałeś jak dobrze zrozumiałem. Kupiłeś nowę czy

> używkę jak nowe to masz jakiś namiar ?

to był strzał bo znalazłem nówkę z pompą hamulcową na alledrogo za cenę używanego (samego) serwa, sprzedawał sklep z Wawy specjalizujący się w częściach do samochodów skośnookich którym serwo to leżało jako serwo do Lanosa, tylko okazało się że do lanosa jest za duże i średnica tłoczka pompy jest większa niż w Lanosie, chcieli się tego pozbyć z magazynu i stąd ta okazja, wziąłem bez mrugnięcia okiem,

brat

Napisano
  • Autor

Ok w weekend bliżej się temu przyjże ok.gif jakby coś napiszę pozdrawiam dzięki za rady 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.