Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ubogo przy stałej prędkości

Featured Replies

Napisano

Bingo M, reduktor lovato.

Pomocy. Zdejmowałem niedawno dekiel z parownika lovato celem zrobienia otworu pod kompensację, niechcący pokręciłem śrubą od napięcia membrany. Ponieważ do gazowników straciłem zaufanie, zakupiłem interfejs i próbuję sam regulować grinser006.gif Nie mogę jednak dojść do tego jak wzbogacić mieszankę podczas jazdy ze stałą prędkością (4-bieg ~80kph, 5-bieg ~90-100kph), gdy pedał gazu jest lekko wciśnięty. W normalnych ''miejskich'' warunkach jest ok, sonda oscyluje na wolnych, podczas przyspieszania na początku jest bogato, potem oscyluje. Po autoadaptacji sonda nie oscyluje na wolnych obrotach, problem jednak nadal pozostaje, na moich ustawieniach wolne są ok.

Coś mogłem popsuć? źle złożyłem dekiel i jest nieszczelny? może trzeba doregulować reduktor?

Napisano

>

> Pomocy. Zdejmowałem niedawno dekiel z parownika lovato celem

> zrobienia otworu pod kompensację,

Jeśli podłączyłeś kompensację to trzeba trochę odręcić regulację ciśnienia reduktora. Wcześniej regulował proporcjonalnie do ciśnienia atmosferycznego, a teraz do ciśnienia w dolocie tam gdzie podłączyłeś kompensację. Wystarczy opór na filtrze powietrza i już będze kilka kPa mniej.

Napisano
  • Autor

Sęk w tym, że przy odpiętej kompensacji dzieje się tak samo crazy.gif

Napisano

> Sęk w tym, że przy odpiętej kompensacji dzieje się tak samo

No to odkręć parownik mimo to, będzie mógł podawać więcej gazu w podobnych warunkach. Regulacja parownika ma większy wpływ właśnie na niskich obciążeniach silnika. Jednocześnie warto by się zastanowić czy przy zabawach z parownikiem nie naruszyłeś czegoś w instalacji gazowej? Może poluzowały się opaski na wężu gazowym i łapie trochę lewego powietrza?

Inna opcja: czy parownik jest zamontowany w jakimś "przewiewnym" miejscu? Robiąc kompensację z pewnością zaślepiłeś oryginalne otwory w deklu. Być może wcześniej na parownik działał przy większych prędkościach pęd powietrza i przez te otwory akurat mu fajnie dmuchało i nieco wzbogacało mieszankę? Przez domontowany króciec kompensacji może akurat już tak skutecznie nie dmucha, lub akurat dmucha w odwrotną strone i zubaża mieszankę?

Napisano
  • Autor

sprawdzę, dzięki za podpowiedź ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.