Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] :: naprawa zamków w drzwiach (Katowice lub okolice)

Featured Replies

Napisano

witam,

czy ktoś z Was może polecić jakiś dobry warsztat na Śląsku, w którym mogłbym zregenerować zamki w drzwiach mojej Asterki?

objawy:

- zamek w tylnej klapie nie działał od dnia, gdy ją kupiłem: kluczyk wchodzi, ale nie drgnie (ani w lewo, ani w prawo) - oczywiście centralnym można zamykać/otwierać

- zamek od strony pasażera mogę otworzyć tylko wtedy, gdy samochód był zamykany od strony pasażera - jeśli zamknę od strony kierowcy to od strony pasażera nie uda się przekrecić kluczyka (no chyba że to taki feature..)

- ostatnio niestety także zamek od strony kierowcy zaczął mieć lekkie opory, więc chyba najwyższy czas cos z tym zrobić zeby.GIF

próbowałem stosować różne specyfiki w spray'u (głównie Inhibol), ale bez większej poprawy..

do samodzielnej naprawy zamków się nie garnę - jakoś tego nie czuję (linkę sprzęgła mogę zmieniać) i jestem pewien, że byłoby tylko gorzej wink.gif)

pozdr,

gl

ps.

dzisiaj z ciekawości byłem w ASO, ale nie zachwycili mnie proponowanymi cenami (dziwne..):

- sama robocizna to prawie 200zl (za jedne drzwi)

- ustalenie jakiegoś numeru zamka/kluczyka w fabryce w D to kolejne 150zl i 7dni czekania

- plus (gdyby okazało się, że nie da się zregenerować) ponad 300zl za jakąś część - nawet już nie słuchałem jaką :/

Napisano

Regenerowałem jeden zamek w Chorzowie na ul.Powstańców Śląskich. Jest tam sklep z z CO-WOD-KAN(obok jest sklep zoologiczny) a w środku stoisko z dorabianiem kluczy. Gościu za regenerację jednego zamka wziął mi 30 zł. Ale po tym jak przyjrzałem się jak to się robi następne już naprawiałem sam. Wierz mi żadna mecyja. Ale z tego co się dowiedziałem dorabia też klucze na podstawie tylko samego zamka. Polecam

Napisano

Ostatnio - 2 tyg temu rozbierałem tapicerke drzwi zlosnik.gif

Demontowałem klamke zamek, etc zlosnik.gif

Możesz samemu poczynić te działania u siebie waytogo.gif i zaoszczedzić na "kluczykarzu" który za robote weźmie ok 50-70 zł za drzwi ( np na Wojewódzkiej 5 w Katowicach b.dobry spec od zamków tyle weźmie za godzine "zabawy" przy tym, ew. wymieni Ci całe wkładki i wyjdzie drogo )

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Regenerowałem jeden zamek w Chorzowie na ul.Powstańców Śląskich. Jest

> tam sklep z z CO-WOD-KAN(obok jest sklep zoologiczny) a w

> środku stoisko z dorabianiem kluczy. Gościu za regenerację

> jednego zamka wziął mi 30 zł. Ale po tym jak przyjrzałem się jak

> to się robi następne już naprawiałem sam. Wierz mi żadna mecyja.

> Ale z tego co się dowiedziałem dorabia też klucze na podstawie

> tylko samego zamka. Polecam

odkopuję temat, żeby podziękować za namiary i potwierdzić, że Fachowiec jest godny polecenia smile.gif

wczoraj zregenerowałem u niego zamek tylnych drzwi (bagażnika) - gdy kupowałem auto był już zatarty na amen :/

ale wystarczyły dwie godziny i 50zl, żeby chodził jak nowy (btw, oryginał podobno kosztuje 300zl i brak zamienników..).

pozdrowienia,

gl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.