Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaz na zimnym silniku??

Featured Replies

Napisano

Witam, czym grozi jazda na zimnym silniku na LPG?? Tzn wstaje rano i odpalam z benzynki i od razu ciach na LPG. Będą jakieś skutki uboczne czy loooz??

Napisano

> Witam, czym grozi jazda na zimnym silniku na LPG?? Tzn wstaje rano i

> odpalam z benzynki i od razu ciach na LPG. Będą jakieś skutki

> uboczne czy loooz??

Robię tak od 2,5 roku, na instalce przejechałem 70kkm. Na razie wszystko okej. Mozliwe zwiększone spalanie.

Napisano

podobno membrany w reduktorze tego nie lubia i siem moga wczesniej kaput

ale moj qmpel odpalal poldka na gazie przy - 23 (przerdzewial mu zbiornik paliwa zlosnik.gif - tak jezdzil ponad pol roku na samym LPG) i jeszcze mu nie padl a zrobil ponad 60kkm

ja tam wole w zaleznosci od mrozu przynajmniej minutke-dwie na benzynce pojechac

GP

Napisano

Generalnie nie ma to większego wpływu na stan membran reduktora ( na kazdych robiłem ok. 100 kkm ), ALE jazda non-stop na gazie powoduje zapiekanie się wtryskiwaczy co nie każdy mechanik potrafi zdiagnozować na podstawie objawów.Dlatego lepiej chyba spalić trochę benzyny niż później męczyć się z autem.

http://hobby-elektronika.eu

Napisano

> Witam, czym grozi jazda na zimnym silniku na LPG??

Witam.

Dla silnika chyba niczym, na gazie podobno szybciej łapie temperaturke. Dla parownika podobno nie jest to za najlepsze rozwiązanie. Membrany szybciej twardnieją, ale w Poldku stuknęło 150 tys. i wymienialiśmy główną membrane, dlatego, że olej dostał się do wody i ją skręciło oslabiony.gif

Ja tak pale drugie auto i mam nadzieje jeszcze pojeździć

Pozdrawiam 30.GIF Krzychu

Napisano

Poldki to dopre auta som zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif (pis. specjalna) zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Ja zawsze odpalam na benzynie i na benzynie koncze jazde... A w zaleznosci od okolicznosci i stanu Pb w zbiorniku to albo jade 2-3 km i dopiero przelaczam albo stoje z wlaczonym silnikiem 2-3 min pod blokiem czekajac na pasazerow...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.