Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylne zawieszenie [VB]

Featured Replies

Napisano

Wymieniał ktoś tuleje w tylnym zawieszeniu?

Chodzi mi o te w wahaczu pod progiem?

Vectra jest z 98 roku, zastanawiam sie jak duze mogę byc problemy z odkreceniem tech srub wchodzacych w podloge.

Bo wymieniane byly juz tuleje plywajace w z tylu w wahaczach, zostala ta w tym glownym wahaczu.

Jakies patenty na ich odkrecenie?

Zastanawiam sie czy nie okreca sie razem z mocowaniami w podłodze, lub sie poprostu nie urwa?

Napisano

> Wymieniał ktoś tuleje w tylnym zawieszeniu?

W tym tym wątku masz kilka informacji. O którą dokładnie tuleję chodzi? Podaj nr z obrazka (jeśli ta o której mówisz jest opisana).

Napisano
  • Autor

Chodzi o tuleje nr 7

Jest mocowana do metalowego elementu przykreconego od spodu do podlogi.

Napisano

> Chodzi o tuleje nr 7

> Jest mocowana do metalowego elementu przykreconego od spodu do

> podlogi.

Też mam ją do wymiany (z jednej i drugiej strony). Z tego co mi mówił magik u którego byłem trzeba ściągnąć cały wahacz, żeby tą tuleję wymienić a po wszystkim ustawienie zbieżności.

BTW niedawno wymieniałem tulejki pływające i coś mnie zaćmiło i nie wymieniłem tych dwóch o których rozmawiamy (meches twierdził że są ok). Nie minęły 2 miesiące i okazało się, że nie są ok. Wniosek stary jak świat jak robić to robić raz a porządnie mlot.gif I robota będzie dobrze wykonana i kasa zaoszczędzona icon_rolleyes.gif

Napisano

A wymieniłeś gumy stabilizatora ??

Napisano
  • Autor

> A wymieniłeś gumy stabilizatora ??

U mnie napewno to tuleje sa do wymiany.

Zastanawiam sie jakie moga mnie spotkac niespodzainki przy probie ruszenia tych srub.

Urwa sie, ukreca, rdza sie posypie.

Napisano

> A wymieniłeś gumy stabilizatora ??

Tak, przy wymianie tych pływających. Zresztą kilka dni temu bylem na podnośniku i są po prostu rozerwane te tuleje. Wściekły jestem na siebie, że tego nie zrobiłem od razu - nie wiem co za zaćmy dostałem icon_rolleyes.gif

Napisano

> Urwa sie, ukreca, rdza sie posypie.

To zależy czy to już ktoś kiedyś ruszał. Różnie może być, ale myślę, że powinno tragedii nie być i powinny puścić spokojnie ok.gif

Napisano

>nie zrobiłem od razu - nie wiem co za zaćmy dostałem

Ja jak oglądałem swoje to wyglądają ok. Ale faktem jest, że robotę musisz jeszcze raz tą samą robić oslabiony.gif

Napisano

Robilismy kilka razy tylne zawieszenie w VB i nigdy nie bylo problemow z odkreceniem uchwytu tulei głownej wahacza wleczonego do nadwozia. Sruby zawsze sie odkrecaly.

Uwaga: uchwyt nalezy dokrecic przed montazem calego wahacza do nadwozia w pozycji wlasciwej pracy tulei (czyli przed demontazem i podniesieniem wozu mierzymy odleglosc wahacza od uchwytu, demontujemy wahacz, wymieniamy tuleje, zakladamy uchwyt, odmierzamy znana wartosc i dokrecamy srube, nastepnie montujemy wahacz do nadwozia). W innym wypadku tuleja szybko sie zerwie.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.