Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo MW, tylnie zawieszenie skrzypi

Featured Replies

Napisano

Zaczyna mnie to doprawdy denerwować... Tylnie zawieszenie wyraźnie skrzypi podczas pokonywania nierówności, zwłaszcza progów zwalniających. I to jest taki piękny klasyczny dźwięk, prawie jak stary tapczan. Gdy jest mokro, wydaje się, że jest ciszej. Co to może być? Co dziwne, podczas przeglądu kilka miesięcy temu już się na to poskarżyłem, że coś w zawiedzeniu z tyłu skrzypi a ASO ... wymieniło coś z przodu crazy.gif

Napisano

A nie zaczynasz powoli z tyłu wyglądać jak załadowana TATRA? /----\

Obstawiam w pierwszej kolejności tuleje w belce, a w drugiej mocowania amorów ( ale to raczej by stuki były).

Pozostają jeszcze amory których głośna praca nie wpływa na ich skuteczność - jak mawiają gwaranci.

Napisano

Chciałbym przy okazji wtrącić się. Wczoraj wymieniałem tuleje w tylnej belce w swoim MW. Przy zakupie 6 m-cy temu w ASO zdiagnozowali mi uszkodzone tuleje. Jeździłem sobie na tych uszkodzonych tulejach i nie zauważyłem, żeby koła z tyłu straciły pion. Przez jakiś czas coś mi z tyłu postukiwało, ale z czasem ustało. Mechanik, który wczoraj zmieniał tuleje powiedział, że stare tuleje były w sumie dobre i nie wymagały wymiany, po czym przykasował mnie na 300 PLN.

Jak można sprawdzić czy tuleje są dobre czy nie? W moim przypadku jedni twierdzili, ze do wymiany, a ten co wymieniał powiedział, że były dobre? Zapłaciłem za wymianę prawdopodobnie niepotrzebnie (wolałbym, żeby okazało się inaczej) dlatego chciałbym wiedzieć jak można wyczuć zużyte tuleje?

Napisano

> I to jest taki piękny klasyczny dźwięk, prawie

> jak stary tapczan. Gdy jest mokro, wydaje się, że jest ciszej.

> Co to może być?

Najprawdopodobniej tuleje z tyłu - wymiana na nowe trochę pomoże.

Zła wiadomośc jest taka, że ciszy takiej jak na fabrycznie zamontowanej tylnej belce nie da się przywrócić niezależnie od tego, co sie wymieni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.