Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpanie na benzynie

Featured Replies

Napisano

Rano jak wyjeżdżam zimnym autem do pracy staram się około 2 km jechać na benzynie, ale ostatnio prawie jest to nie możliwe. frown.gif

Samochód szarpie, jakby nie dostawał mieszanki, jeśli dodaje bardzo spokojnie gazu nie jest tak źle, gorzej, jeśli wcisnę pedał mocniej. Na ciepłym silniku jest lepiej, ale nie idealnie.

Jeśli przełączę na gaz jest OK. Filtr paliwa wymieniałem jakieś 20 tyś. km temu, pompę paliwa wczoraj wymontowałem żadnego zabrudzenia, a może to ona szwankuje, a jeśli tak czy można to sprawdzić?

Napisano

> Rano jak wyjeżdżam zimnym autem do pracy staram się około 2 km jechać

> na benzynie, ale ostatnio prawie jest to nie możliwe.

> Samochód szarpie, jakby nie dostawał mieszanki, jeśli dodaje bardzo

> spokojnie gazu nie jest tak źle, gorzej, jeśli wcisnę pedał

> mocniej. Na ciepłym silniku jest lepiej, ale nie idealnie.

> Jeśli przełączę na gaz jest OK. Filtr paliwa wymieniałem jakieś 20

> tyś. km temu, pompę paliwa wczoraj wymontowałem żadnego

> zabrudzenia, a może to ona szwankuje, a jeśli tak czy można to

> sprawdzić?

Pewnie komputer ci sfiksowal od LPG, sprobuj go zresetowac, zobacz czy bedzie jakas poprawa. Ja mam cienką instalke LPG i tez jak posmigam to mi zaczyna głupiec,wybieram sie do magika zeby cos z tym zrobil. Słyszalem o jakichs "kasownikach " do błedów, słyszal ktos na ten temat cos?

Napisano

Mialem to samo: na benzin qpa a na lpg smiga odłaczyłem akumulator poszedłem na piwko załaczyłem aku właczyłem silnik i z minute pogazowałem autem i jest jak nówka.

Napisano

> Mialem to samo: na benzin qpa a na lpg smiga odłaczyłem akumulator

> poszedłem na piwko załaczyłem aku właczyłem silnik i z minute

> pogazowałem autem i jest jak nówka.

Jest tylko jeden problem...dolegliwość powraca. Ale jest metoda,zaklada sie cos w rodzaju kasownika. Po przekreceniu kluczyka - wyłączeniu zaplonu bledy sa wywalane-komp sie resetuje, ale zastanawiam se czy to nie jest szkodliwe na dłuzsza mete.

Napisano

> Jest tylko jeden problem...dolegliwość powraca

ilnstalka LPG do bani....

Napisano

> ilnstalka LPG do bani....

o tym to ja wiem, ale trzba z tym jakos życ.

Napisano

> Jest tylko jeden problem...dolegliwość powraca. Ale jest

> metoda,zaklada sie cos w rodzaju kasownika. Po przekreceniu

> kluczyka - wyłączeniu zaplonu bledy sa wywalane-komp sie

> resetuje, ale zastanawiam se czy to nie jest szkodliwe na

> dłuzsza mete.

Wystarczy właściwie ustawić emulację sondy lambda i komp. nie ma prawa łapać błędów. U mnie wprawdzie nie było problemów z jazdą na beznzynie, ale z odpalaniem i po przestawieniu emulacji na "masa" wszystkie problemy zniknęły "jak ręką odjął". Może być też tak, że gazownicy przewodów nie polutowali i coś tam nie łączy. Ja w ramach poprawek wszystkie połączenia posprawdzałem i byłem w pełen uznania dla gazowników że moja bryka w ogóle jeździ zlosnik.gif

Napisano

> o tym to ja wiem, ale trzba z tym jakos życ.

znajomy w golfie ma jakos tak podłaczone że sie mu komp resetuje po wyłaczeniu zapłonu ale to panzwagen i ciort tam z nimi wie jak to jest. czy to zda egzamin w fiacie - nie wiem ale wg. mnie to półśrodek i wkońcu na czymś się to zemści...

Napisano

> znajomy w golfie ma jakos tak podłaczone że sie mu komp resetuje po

> wyłaczeniu zapłonu ale to panzwagen i ciort tam z nimi wie jak

> to jest. czy to zda egzamin w fiacie - nie wiem ale wg. mnie to

> półśrodek i wkońcu na czymś się to zemści...

Rozmawiałem z elektronikiem z ASO Fiata i powiedzial ze montuje cos takiego do Brawek i zdaje to egzamin. Ja sie tylko boje, że moze to zwalic kompa.Jak myslisz?

Napisano

> Rozmawiałem z elektronikiem z ASO Fiata i powiedzial ze montuje cos

> takiego do Brawek i zdaje to egzamin. Ja sie tylko boje, że moze

> to zwalic kompa.Jak myslisz?

może to i działa ale wg. mnie to "druciarstwo"....

Napisano

jestem tu nowy ( i odrazu zapytam się co ma być w frofilu żeby nikt nie miał ..)

marea 1,6 16v 97 ale to to samo .

założyłem gaz i tak było komp wariował kazali odłaczać akku i tak w kółko smile.giffrown.gif

a mało tego jak w długiej trasie to przestawała moja marianna w ogóle jechać na benzynie i już tylko aso z examinerem pomagał !!

kiedyś udałem się do innego gazownika i odrazu zobaczył że emulator lambdy był źle ustawiony.

kasowniki są ale powiedział że tak jak z pc nie dobrze go zawsze co chwilkę odłączaś od sieci smile.gif

słaba instalacja to wiem ale zakładają jakąś kostkę zamiast kasownika ( z dobrze ustawionym emul) i śmiga jak trza .

Napisano

Miałem to samo w gazowni zmienili mi emulacje i wykasowali błędy z koputerka od benzyny i jest ok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.