Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aisan & LPG & pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam

Niedawno wymieniłem reduktor i od tamtej pory zaczęły się problemy. Mianowicie autko wkręca się na obroty ale tylko do pewnego momentu, w środkowym zakresie obrotów dostaje okropnego muła tak jakby wogóle nie mial zasilania mieszanką natomiast po przekroczeniu pewnego zakresu obrotów dostaje wyraźnego kopa, aż czuć że zaczyna się zbierać.

Co robić??

Bo do gazowców nie mam siły już jeździć

Napisano

W tytule jest Aisan więc mniemam że masz Cieniasa z japońskim gaźnikiem. Podciśnieniowe wężyki i takie tam duperele. Też takiego miałem i radzę sprzedaj go w cholerę bo jak się zacznie partolić to ci nawet serwis nie pomoże. Tak miałem. Albo zmień gaźnik na zwykły. Może się mylę? icon_rolleyes.gif

Lanos sedan/ 74 kkm lovato

Napisano
  • Autor

Nie mylisz się , natomiast nie mam możliwości sprzedania auta - nie stać mnie na nic innego. A co do wężyków i gaźnika to wszystko jest w jak najlepszym stanie, funkcjonuje prawidłowo i jest dobrze poustawiane - przynajmniej jeśli chodzi o benzyne

Napisano

Ja co prawda nie miałem gazu w swoim ale na benzynie potrafił zgasnąć na trasie przy prędkości 110km/h. Każde światła noga na pedale i gazowanie żeby się nie zdławił. Pojechałem do serwisu fiata zostawili go na noc (oczywiście za parkowanie 30 złociszy) i nic nie zdziałali. Jak patrzyłem na mechanika który zaglądał pod maskę z wyrazem twarzy icon_eek.gif o co chodzi to podjąłem właściwą decyzję - SPRZEDAJĘ. Kupiłem lanosa sedana. To chyba najtrafniejsza decyzja w moim życiu. Mam w nim gaz - spalanie po mieście 11 litrów na trasie 7,4 litra.

p.s. zacznij oszczędzać kasiorkę i nie wydawaj na duperele na koniec weź trochę pożyczki (oczywiście jak możesz) i kup normalne auto. Zobaczysz będzie lepiej. ok.gif

Lanos sedan/74 kkm lovato

Napisano

ja mam cc700 na gazniku FOS i w miare dobrze sie dogaduje z instalacja LOVATO ale jak silnik jest bardzo zagrzany to przy pewnych obrotach dostaje mula. ale to tez nie zawsze nie wiem od czego to moze zalezec. a spalanie gazu mam miedzy 7 a 8 litrow na 100. taniej jezdzc juz sie po prostu nie da

Napisano

Ja mam z aisanem i działa mi super! Napisz jak masz rozwiązany dolot powietrza.

U mnie były problemy i teraz mam tak:

klapkę termostatu unieruchomioną tak aby brał tylko zimne powietrze + wyciągnięcie rury z chwytu w zdrzaku i puszczenie jej koło reflektora.

Effekt - brak dziury w obrotach, auto zbiera się od najniższych obrotów.

Spalanie trasa - ok. 6 litrów miasto - 7,2

ALe jeśli wcześniej przed wymianą reduktora miałeś dobrze to może jednak nie to. Może w reduktorze jest coś źle ustawione - czułość membran, a może po prostu źle wyregulowana instalacja?

Napisano
  • Autor

Z dolotem mam na razie zamiar powalczyć - jak na razie to jest tylko usunięta rura od "ciepłego" powietrza, termostat sprawny

Spróbuje go zablokować i zoabcze. Aha jak masz ustawioną rure od zimnego?? Oryginalnie czy też może gdzieś schowana za relfektor??

Napisano

mnie temat podpiecia tej rury bardzo ciekawi gdzie polecacie zapiac ta rurke ??

Napisano

> W tytule jest Aisan więc mniemam że masz Cieniasa z japońskim

> gaźnikiem. Podciśnieniowe wężyki i takie tam duperele. Też

> takiego miałem i radzę sprzedaj go w cholerę bo jak się zacznie

> partolić to ci nawet serwis nie pomoże. Tak miałem. Albo zmień

> gaźnik na zwykły. Może się mylę?

No to jakiś słaby egzemplarz miałeś, mój były CQC jak szedł do brata to miał 100tyś a teraz ma 138 i jakieś 40tyś na LPG i jakoś się ten Aisan nie pitoli, swoje dziwne zachowania ma ale to jest kwestia przyzwyczajenia.

pozdrofki

Napisano

> Z dolotem mam na razie zamiar powalczyć - jak na razie to jest tylko

> usunięta rura od "ciepłego" powietrza, termostat sprawny

> Spróbuje go zablokować i zoabcze. Aha jak masz ustawioną rure od

Termostat zablokuj - u mnie jest to dziurka w klapce i dziurka w rurce i spięte łączką plastikową.

> zimnego?? Oryginalnie czy też może gdzieś schowana za

> relfektor??

Za reflektor, jak było oryginalnie to auto nie chciało jechać na niskich obrotach tylko przerywało

Napisano
  • Autor

No i stało się, zlikwidowałem dolot ciepłego powietrza i zakleiłem klapke tak, że dostaje tylko zimne.

Poprawa jest zauważalna, niemniej jednak problem spadku mocy przesunął się na niższe obroty, choć nie jest już tak wyczuwalny.

Pozostało powalczyć z ułożeniem rury doprowadzającej powietrze od zderzaka. Jak na razie jest w oryginalnym miejscu, jutro powalcze z wsadzeniem jej za reflektor. Zobaczymy co to da

Napisano

> No i stało się, zlikwidowałem dolot ciepłego powietrza i zakleiłem

> klapke tak, że dostaje tylko zimne.

> Poprawa jest zauważalna, niemniej jednak problem spadku mocy

> przesunął się na niższe obroty, choć nie jest już tak

> wyczuwalny.

> Pozostało powalczyć z ułożeniem rury doprowadzającej powietrze od

> zderzaka. Jak na razie jest w oryginalnym miejscu, jutro

> powalcze z wsadzeniem jej za reflektor. Zobaczymy co to da

jak bedziesz mial mozliwosc kliknij jakies zdjecie gdzie zamontowales rurke doprowadzajaca zmine powietrze. bo tez bym musial cos poprobowac

Napisano
  • Autor

> jak bedziesz mial mozliwosc kliknij jakies zdjecie gdzie zamontowales

> rurke doprowadzajaca zmine powietrze. bo tez bym musial cos

> poprobowac

Ok, jak tylko poustawiam i da to jakies efekty to dam znac

Napisano

> Ok, jak tylko poustawiam i da to jakies efekty to dam znac

bylo by bardzo fajnie. ja wprawdzie mam gaznik fos ale mysle ze efekt powinien byc podobny smile.gif rure z cieplyj powietrzem wywaliłem w zeszlym miesiacu

Napisano

wywalić wogóle te rury one do niczego nie są potrzebne, ja jeżdze już tak 1,5 roku i wszystko gra.

pozdro

> bylo by bardzo fajnie. ja wprawdzie mam gaznik fos ale mysle ze efekt

> powinien byc podobny rure z cieplyj powietrzem wywaliłem w

> zeszlym miesiacu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.