Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyrwane lusterko manualne - sposób złożenia?

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak jak i wielu z was mi też ktoś tej nocy wygiął/wyrwał lusterko do przodu i trochę zdewastował.

W historii tematów znalazłem wiele opisów sposobu połączenia lusterka z tzw. "trójkątem" przymocowanym do drzwi - niestety wszystkie z nich, a szczególnie te ze zdjęciami dotyczyły lusterek ze sterowaniem elektrycznym.

Ja natomiast mam sterowanie manualne i po zdjęciu plastikowej obudowy okazało się iż plastikowy "wężyk" (czy jak go tam nazwać) który chyba łączy wajchę od sterowania lusterkiem wewnątrz auta z tą częścią do której jest doklejona szyba nie jest złączony w jedno - czyli w czasie wyrwania wypadł/urwał się/inne. Niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęcia aktualnego stanu aby zobrazować o co dokładnie chodzi. Może ktoś z Was miał/ma lusterko manualne i składał takowe i wie co z tym fantem zrobić bo raczej tak nie może zostać bo nie będzie regulacji.

Marek

Napisano

> okazało się iż plastikowy "wężyk" (czy jak go tam nazwać) który

> chyba łączy wajchę od sterowania

Ten plastikowy wężyk zabezpiecza lusterko przed oddzieleniem się od samochodu czyli żebyś go nie zgubił przy urwaniu. Składałem kiedyś manualne lusterko po spotkaniu jego z drzwiami garażu ale nie za bardzo pamiętam jak go zamontowałem. O ile dobrze pamiętam w obudowie lusterka są takie dwa metalowe pręciki z niby kulkami na jednym końcu (tym od strony maski) a na drugim końcu zatrzask wyprofilowany z blaszki. Jest to całość z tymi metalowymi pręcikami. Montaż to chyba najpierw trzeba włożyć te pręciki we właściwe miejsce (myślę że jak dobrze się przyjrzysz to zobaczysz gdzie je trzeba włożyć) a następnie wcisnąć zatrzask w podstawę lusterka. Przerabiałem to rok temu i może opis jest niezbyt dokładny ale generalnie jeśli masz smykałkę do majsterkowania to dasz sobie radę. Życzę powodzenia.

Napisano

> Ten plastikowy wężyk zabezpiecza lusterko przed oddzieleniem się od

> samochodu czyli żebyś go nie zgubił przy urwaniu.

hmm aby napewno? ten plastik IMHO jest tak jak kolega wyzej napisal do przekazania sterowania z galki na mechanizm do ktorego doczepione jest lustro hmm.gif

Napisano

> hmm aby napewno? ten plastik IMHO jest tak jak kolega wyzej napisal

> do przekazania sterowania z galki na mechanizm do ktorego

> doczepione jest lustro

20.GIF

Ten plastikowy sznurek nie jest potrzebny do sterowania. Niedawno wyrwałem lusterko, upadło na ziemię, potłukło się. Kupiłem szkiełko za 18 zł, wkleiłem i wcisnąłem lusterko na zatrzaski. Tej linki nie dało się podłączyć, bo się zerwała, a lusterko super działa.

Napisano
  • Autor

Witam

Złożyłem lusterko w zasadzie bez problemów jak zresztą pisaliście

Omawianego "wężyka" nie udało mi się nigdzie wcisnąć, choć próbowałem go wczepić w mechanizm sterowania lusterkiem ze środka samochodu, który faktycznie i bez niego działa.

Tenże "wężyk" nie łączy się też w żaden sposób z plastikową owiewką lusterka (nie ma na niej miejsca do którego go można przyczepić), więc raczej nie ma on nic wspólnego z ew. zabezpieczeniem przed zgubieniem tejże owiewki.

Pozdrawiam

Marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.