Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe zasilanie pod car audio

Featured Replies

Napisano

jak w temacie. Jako, że instalacja elektryczna seryjna wygląda jak wygląda w pewnym centolocie. Postanowiono zrobić od nowa całą instalację elektryczną do car audio. Jak podłączyć wzmacniacz i głośniki to wiem. Jednakże jak zrobić nową instalację pod radio by było dobrze i nie było później problemów to już nie bardzo. Więc elektrycy to dzieła. Piszcie tu i teraz, co, gdzie, jak itd. Wymagania są takie by instalacja ta miała osobny bezpiecznik najlepiej jeszcze zamontowany w seryjnej puszce bezpieczników, jeśli się nie da może być gdzieś obok. Pacjent seicento 900

Napisano

> jak w temacie. Jako, że instalacja elektryczna seryjna wygląda jak

> wygląda w pewnym centolocie. Postanowiono zrobić od nowa całą

> instalację elektryczną do car audio. Jak podłączyć wzmacniacz i

> głośniki to wiem. Jednakże jak zrobić nową instalację pod radio

> by było dobrze i nie było później problemów to już nie bardzo.

> Więc elektrycy to dzieła. Piszcie tu i teraz, co, gdzie, jak

> itd. Wymagania są takie by instalacja ta miała osobny

> bezpiecznik najlepiej jeszcze zamontowany w seryjnej puszce

> bezpieczników, jeśli się nie da może być gdzieś obok. Pacjent

> seicento 900

kup gruby kabel do zasilania najlepiej na giełdzie albo media markt, podłacz do akumulatora po 20 cm wstaw bezpiecznik sa specjalne pod car audio p;otem ciagnij kabel do wzm. mozesz wiecici dziure w grodzi lub przeciagnac nad prawym błotnikiem przy słupku to taka amatorka smirk.gif jesli chcesz miec b.dobrze to minus tez piciagnij od aku do wzm jesli nie to minus do karoseri:) mlot.gif

Napisano
  • Autor

jak podłączyć wzmacniacz wiem chodzi mi o samą instalacje radia, czyli skąd wziąść do niego zasilanie itd.

Napisano

> jak podłączyć wzmacniacz wiem chodzi mi o samą instalacje radia,

> czyli skąd wziąść do niego zasilanie itd.

pytanie po co. w cento zasilanie jest poprowadzone kablem 1.5mm2 wiec to raczej sie mija z celem

Napisano

U siebie do radia zastosowałem przewody 10 mm2 smile.gif bezpośrednio z aku + i - z bezpiecznikiem przy samym aku. Przewody przeciągnąlem przez otwór nad środkowym tunelem

Napisano

Wiedziałem że nie obejdzie się bez echa hehe. Przynajmniej nie zabraknie prądu dla radia nie przygaśnie itp

Napisano

> Wiedziałem że nie obejdzie się bez echa hehe. Przynajmniej nie

> zabraknie prądu dla radia nie przygaśnie itp

przerost formy nad treścią grinser006.gif

Napisano

U vicemistrza europy w car audio zobaczyłem że tak ma a że miałem stare kabelki od poprzedniego wzmaka to zapodałem takie co miałem pod ręką. Taki się nie przepali ani się nie urwie

Napisano
  • Autor

> pytanie po co. w cento zasilanie jest poprowadzone kablem 1.5mm2

> wiec to raczej sie mija z celem

a jaki powinien być Twoim zdaniem?

Napisano

> U siebie do radia zastosowałem przewody 10 mm2 bezpośrednio z aku +

> i - z bezpiecznikiem przy samym aku. Przewody przeciągnąlem

> przez otwór nad środkowym tunelem

Przekrój w tym wypadku nic nie pomoże. Przygasanie radia spowodowane jest tym że akku/alternator klęka przy skokach poboru prądu. Lepiej jak przed radiem zapakujesz bufor z dość dużego kondensatora. Kiedyś Mundorf robił takie dedykowane rozwiązanie - możesz poszukać jaki tam był dokładnie kondek i tak samo zrób.

Ja kiedyś znajomemu robiłem audio (lepsze głośniki zasilane z radia - tweetery z kanałów przednich, woofery z tylnich, do tego skrzynka aktywna w bagażniku) i nic nieprzygasało mimo że do radia był doprowadzony + i - 4mm^2.

Napisano

> a jaki powinien być Twoim zdaniem?

2,5mm^2 jeśli radio to tylko źródło i podłączasz go do wzmacniacza zewnętrznego, 4mm^2 jeśli korzystasz z końcówki w radiu.

Napisano
  • Autor

zestaw będzie taki radio będzie zasilało 4 głośniki plus 2 twetery oraz podawało sygnał na wzmacniacz który pobudzi do gry skrzynkę z odpowiednim głośnikiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.