Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomoc przy zakupie

Featured Replies

Napisano

Czesc!!! Pisze z sasiedniego kacika. Przyszedl czas na zmiane samochodu, znalazlem forda focusa rocznik 1999 pierwsza rejestracja w 2000r z Niemiec. 1.8 16V przebieg 52tys. km Wzposazenie ABS, TCS czy jakos tak hehe.gif 4 airbagi, klimatyzacja, elektrycze lusterka i szyby, centralny zamek za 19 tys. PLN W zwiazku z tym mam kilka pytan. Czy cena jest odpowiednia, na co zwrocic uwage przy ogledzinach samochodu i ostatnie widzialem ze ma zuzyte tarcze hamulcowe i klocki, czy to mozliwe ze zuzyly sie po tak malym przebiegu??? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Napisano
  • Autor

Dzieki za szybka odpowiedz!!! Chlopaki dajecie czadu!!! green_fuck.gif

Napisano

> Czesc!!! Pisze z sasiedniego kacika. Przyszedl czas na zmiane

> samochodu, znalazlem forda focusa rocznik 1999 pierwsza

> rejestracja w 2000r z Niemiec. 1.8 16V przebieg 52tys. km

> Wzposazenie ABS, TCS czy jakos tak 4 airbagi, klimatyzacja,

> elektrycze lusterka i szyby, centralny zamek za 19 tys. PLN W

> zwiazku z tym mam kilka pytan. Czy cena jest odpowiednia, na co

> zwrocic uwage przy ogledzinach samochodu i ostatnie widzialem ze

> ma zuzyte tarcze hamulcowe i klocki, czy to mozliwe ze zuzyly

> sie po tak malym przebiegu??? Z gory dziekuje za odpowiedz.

A cena to na gotowo czy do opłat. Ja ostatnio rozgladalem sie za 2 autem do domu. Szukałem różnych samochodów. Az trafiła mi sie Astra II i ja zakupilem. Ksiazka serwisowa prowadzona do konca. Ale przebieg 150tys.km.

I szczerze powiem Ci ze jezeli auto ma taki przebieg to zobacz w ksiazke serwisowa. Bo moze sie okazac ze auto mialo 50tys. km zrobione juz w 2002 roku.

A co do klockow hamulcowych mogly sie zuzyc przy takim przebiegu ale tarcze to raczej nie.

Acha po 50 tys.km. auto w srodku powinno byc jak nowe.

Napisano

Na nas zawsze można polegać. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Cena 19tys ze wszystkim. W srodku jest jak nowy ale chyba wstrzymam sie z zakupem bo nie podobaja mi sie te tarcze hamulcowe chyba cos jest nie tak.

Dzieki za odpowiedz

Napisano

> Cena 19tys ze wszystkim. W srodku jest jak nowy ale chyba wstrzymam

> sie z zakupem bo nie podobaja mi sie te tarcze hamulcowe chyba

> cos jest nie tak.

> Dzieki za odpowiedz

A nie chcesz kupic foki krajowej z 1999r. przebieg 77 tys udokumentowany, serwisoawny, full wypas, srebrny metalic, wersja GHIA, motor 2,0 jak co wal na priv do mnie

Napisano

> na co

> zwrocic uwage przy ogledzinach samochodu i ostatnie widzialem ze

> ma zuzyte tarcze hamulcowe i klocki, czy to mozliwe ze zuzyly

> sie po tak malym przebiegu???

klocki mogly sie zuzyc, wiec tu sie nie przejmuj. Sprawdz tarcze ale powinny byc ok.

Oblookaj dokladnie drzwi od wewnetrznej strony (szczegolnie dol), tylna klape i nadkola. Focusy z tego rocznika "lubily" rdzewiec.

Pozdro

Napisano

dobra cena jak w niezlym stanie to bierz ok.gif

Napisano

> klocki mogly sie zuzyc, wiec tu sie nie przejmuj. Sprawdz tarcze ale

> powinny byc ok.

[...]

Wszystko zależy od stylu jazdy. W mojej Foce "uprawiam" właśnie 3 komplet klocków z przodu, z tyłu lada moment również pojawi się 3 zmiana. Tarcze zmieniałem raz (przód + tył) a wszystko to po 65 tys. km. devil.gifwink.gif

A co do przebiegu, to trudno w to uwierzyć... hmm.gif Mój niebieski diabeł, rocznik 2003, ma przebieg jw. a bynajmniej nie jeżdżę nim jako kurier. wink.gif

Napisano

Hmmm, dopóki nie przyjechałem do UK, to taki przebieg byłby podejrzanie mały - aczkolwiek nawet w cywilizowanym kraju, taki przebieg nadal jest dziwnie mały. Jednak nie niemożliwy, także zastanowiłbym się. Zuzycie tarcz sugeruje przebieg raczej 60-70 tys., a przy 50 też jest możliwy, jak ktoś nie wie, co to hamowanie silnikiem, albo często w miscie gania - bo ten przebieg to raczej autostradowy nie jest wink.gif

Ja np. teraz szukam Foki z 2004-2005 roku, i przebieg jakiego szukam to około 25k km - aczkolwiek widziałem już kilka nuffek z przebiegiem 6k km w roczniku 2003 wink.gif

Napisano
  • Autor

Juz go sobie darowalem icon_rolleyes.gif spradzilem go po raz kolejny tym razem troszke dokladniej i mieliscie racje zaczynal rdzewiec. Bede szukal dalej. Myslicie ze warto kupowac focusa 1 po liftingu nie potrzebuje az tak nowego samochodu ale moze oprocz wygladu zymienili cos jeszcze no i latwiej znalesc jakiegos z mniejszym przebiegiem.

Napisano
  • Autor

Nie za bardzo wiem jak tu sie na privie pisze wiec pisze normalnie! jak taki maly przebieg to moge sie zastanowic silnik troszke duzy grinser006.gif jak mozesz to wyslij mi maila.

Napisano

> Myslicie ze warto kupowac focusa 1 po liftingu nie

> potrzebuje az tak nowego samochodu ale moze oprocz wygladu

> zymienili cos jeszcze no i latwiej znalesc jakiegos z mniejszym

> przebiegiem.

Jeśli tylko kasa pozwala... ja szukam z konca 2004, poczatku 2005, bo to koniec serii, i wiekszosc ma 4 poduchy, ABS, podgrzewana przednia szybe, klime, alusy, silnik 1.6, elektryke w szybach i lustrach, no i co najwazniejsze - przebieg do 25k km - poniewaz w moim zamiarze jest uzytkowanie auta przez dwa lata i potem oddanie go zonie, wiec chcemy kupic jak najnowszy, zeby na dluzej starczyl zonie wink.gif - takze zalezy jakie masz plany. Gdyby auto mialo byc na 2 gora trzy lata, szukalbym konca 2002, poczatku 2003 - najlepszy stosunek kasy/przebiegu/wyposazenia. Takze jesli czynnik ekonomiczny nie gra roli, to im nowszy, tym lepszy - nie iwem jak w Polsce, ale w GB po roku 2002 foki byly sprzedawane z 3 letnia gwarancja - jak dobrze poszukasz, to mozesz trafic na taka, co jeszcze podchodzi pod gwarancje...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.