Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pali, a po chwili zaczyna przygasać - jak jest zimno

Featured Replies

Napisano

Witam

Kupę czaasu tu nie pisałem, więc teraz moja kolej zlosnik.gif.

Z tym problemem zmagam się już od pewnego czasu (od kilku zim, ale nie pamiętam dokładnie), nie byłem w stanie tego dokładnie stwierdzić, gdyż zawsze od razu przełączałem na gaz. Zdarza się to tylko jak jest zimno, powiedzmy poniżej 0 i tylko na zimnym silniku. Odpalam silnik na benzynie - pali od kopa, nawet w największe mrozy, chodzi przez 3-5 sekund, po czym silnik zaczyna zwalniać, zaczyna pracować na 3 gary i, gdybym nie dodał gazu, gaśnie. Jak już zgaśnie, to bardzo ciężko odpalić (o ile w ogóle się da, zawsze staram się w porę dodać gazu i potrzymać chwilkę na podwyższonych obrotach). Jak potrzymam chwilkę na obrotach (jakieś 30 s - minutę, zależy jak zimno) i silnik złapie temperaturę, można jechać. W sumie dotychczas mi to nie przeszkadzało, bo zaraz po odpaleniu przełączałem na gaz i działało. No chyba, że był duży mróz, to chwilkę musiałem potrzymać na podwyższonych obrotach, żeby parownik złapał temperaturę. teraz niestety zmieniłem sterownik od gazu i muszę czekać aż silnik się nagrzeję, więc zostałem niejako przymuszony do naprawy. Świece, kopułka, palec, kable - wszystko wymieniane na bieżąco, nigdy jednak nic to nie zmieniało. Dodatkowo nie mam tej blachy nad kolektorem, przez którą do rozgrzania silnika pobierane jest cieplejsze powietrze - wzięła zardzewiała i się urwała. Dolot z niej do puszki filtra jest zaślepiony, a wężyk podciśnienia zdjęty i zaślepiony. Jeszcze zanim silnik się zagrzeje, można bez problemu jechać - nic nie szarpie, jedzie się normalnie, problem jest jak trzeba przełożyć nogę na hamulec - bo wtedy zgaśnie. Macie jakieś sugestie?? Mi to wygląda na zalewanie silnika, a może właśnie na odwrót, niewydolna pompa paliwa i jak zejdzie ciśnienie z układu, zaczyna brakować paliwa we wtryskiwaczu. A może wtryskiwacz leje - tylko czy wtedy paliłby tak elegancko od kopa?

Pzdr.

Napisano

Do pomiaru ciśnienie i wydatek pompy paliwa.

Dodatkowo zdjąć chwyt powietrza do wtrysku i obserwować czy podczas objawów wtryskiwacz podaje paliwo i czy po wyłączeniu silnika od razu przerywa pracę i jest szczelny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.