Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plyta pod silnik z ABSu

Featured Replies

Napisano

70zl do Punto I i tak sie zastnawiam. Trwarde jak stal to nie jest wiec nie jestem pewien czy przy duzych predkosciach nie bedzie

trzepotalo. Ale napewno nie bedzie mi wreszcie chlpac na silnik

i alternator pewnie. 70 zl nie pieniadz chyba sie skusze. Tylko kto mi to zamocuje

Napisano

> 70zl do Punto I i tak sie zastnawiam. Trwarde jak stal

> to nie jest wiec nie jestem pewien czy przy duzych

> predkosciach nie bedzie

> trzepotalo. Ale napewno nie bedzie mi wreszcie chlpac na

> silnik

> i alternator pewnie. 70 zl nie pieniadz chyba sie

> skusze. Tylko kto mi to zamocuje

A gdzie tak tanio??

Napisano

Jedź, do jakiegoś tłumikarza, to Ci przyspawa za grosze.

pozdr

Napisano

> A gdzie tak tanio??

Za teresinem na "2" po prawj stronie. A co do przypawanie to wyglada mi to na plstikowe raczej

Napisano

> 70 zl nie pieniadz chyba sie

Zamontowalem sobie takie cudo w moim PuntoII jakies 2 tygodnie temu. Zamocowalem sam, to znaczy z pomoca mojego ojca - lepiej jak ktos pomoze przytrzymac.

Krotki opis montazu dla Punto II - dla Punto I pewnie jest podobnie.

1. Zanabywamy oslone - u mnie kosztowala 90 zl.

2. Razem z oslona zanabywamy takie loleczki mocujace. Wyglada to jak zwykly kolek rozporowy, ale jest w przekroju szesciokatne a nie okragle, jest czarne i ma szerszy znacznie "kolniezyk" . Jest kilka wielkosci - trzeba dobrac wlasciwa, najlepiej przymierzyc do otworow w przedniej czesci podwozia, tuz za chlodnica na dole (dostep od gory po otwarciu maski)

Kupujemy tego 6 sztuk i dwie srubki z nakretkami i podkladkami.

3. Wlazimy do kanalu, bierzemy wiertareczke, przymierzamy oslone i nawiercamy 3 otwory w miejscach przetloczen do zamocowania przedniej czesci tuz za chlodnica. Wsadzamy kupione wczesniej koleczki rozporowe i wkrecamy wkrety az do zamocowania.

4. W ten sam sposob pozostalymi koleczkami mocujemy drugi koniec oslony do wahaczy (?) , oslone znowu trzeba nawiercic, otwory w podwoziu (o przekroju szesciokatnym, takie same jak z przodu) juz są. Dolrecamy dwa koleczki jak poprzednio.

5. Okazuje sie, ze zaslonilismy sobie korek spustu oleju z misy. angryfire.gif !!! claps.gif dla producenta !!! A na oslonie tak ladnie wytloczone PuntoII !!!

Zdejmujemy calosc, wycinamy oslone pilka nozowka tak jak powinna byc, zakladamy od nowa.

6. Wylazimy spod samochodu, podnosnik - zdejmujemy kolo, bo dostepu nie ma, i mocujemy oclone do nadkola. Dziurka w nadkolu jest, oslone jak zwykle trzeba nawiercic. Mocujemy plastik do plastiku, wiec koleczki rozporowe sie slabo nadaja - wykorzystujemy zwykla srubeczke i dajemy podkladki dosyc duze po obu stronacz, zeby sie nie wykruszylo.

7. Drugie kolo - analogicznie.

I JEST GIT ! ok.gif

Napisano

> Kupujemy tego 6 sztuk i dwie srubki z nakretkami i

> podkladkami.

Oops ... Jak wyliczyl moj superwydajny komputer 3 koleczki z przodu + 2 z tylu to daje 5 a nie 6.

Sorry !!! To by kosztowalo cale 50 groszy drozej !!!

Napisano

ja mam zamontowane ale metalowe devil.gif

a ile razy mi juz miske uratowalo to nie mowie swiety.gif jak sie pod kraweznik 1 kolem wjezdzalo

polecam kazdemu waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.