Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MarysiaW 1,6 2000r(czyli po FL) nie chce gadać

Featured Replies

Napisano

Jestem ja sobie dzisiaj na spotkaniu, dzwoni mi komórka, dzwoni mama, która sobie pomykała marysią w korku, obroty biegu jałowego, prawdopodobnie auto na luzie lub wciśnięte sprzęgło.

Auto zgasło i nie chciało zapalić, kontrolka code gasła poprawnie.

Wskoczyłem w stilo i pojechałem wybadać co jest grane.

Okazało się, że auto da się zapalić, wchodzi na 800-1000rpm i natychmiast gaśnie, chociaż raz udało mi się je odpalić na dłużej, ale nie udało mi się podnieść obrotów.

Ponieważ:

- korki były straszne(godziny szczytu),

- musiałem wracać na spotkanie,

- nie miałem pod ręką linki,

- nie chciałem kobiecie(i sobie) fundować holowania w godzinach szczytu,

to pojechałem o 21szej z kumplem, próbowaliśmy odpalić(już zimne auto), ale nawet nie wchodził na 800-1000rpm, ściągnęliśmy auto do mojego mechanika, który ma przyjrzeć się autku jutro, ale nie ma komputera.

Marchewa gaśnie i nie pali się podczas odpalania.

W godzinach szczytu było za głośno, żeby się wsłuchać w pracę pompy paliwowej a wieczorem zapomniałem.

Macie pomysł co się mogło stać?

Pozdrawiam BAS

ps. Mamy kogoś z komputerem diagnostycznym w Łodzi, kto w razie potrzeby będzie mógł jutro podjechać do mechanika(jeśli ten sam sobie nie poradzi) na Julianów i zdiagnozować problem?

Napisano

wygląda na usterkę systemu paliwowego...

jak był ciepły to ciśnienie było wysokie o coś tam spływało...

Napisano
  • Autor

> wygląda na usterkę systemu paliwowego...

> jak był ciepły to ciśnienie było wysokie o coś tam spływało...

Jeśli to awaria pompy to jest szansa, że sobie poradzą bez interfejsu smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> No i co było?

Właśnie wszedłem do domu(Łódź-Białystok-Łódź), rano jak dzwoniłem(dopiero zamierzali wepchnąć auto na warsztat) to powiedzieli, że podejrzewają, że to brak ciśnienia paliwa bo jak się kilka razy przepompuje(włączając-wyłączając zapłon) to jakby miał ochotę odpalić, jutro będę dzwonił to dowiem się co więcej ustalili bo popołudniu zapomniałem zadzwonić frown.gif

Ciekawe czy ta awaria to zbieg okoliczności czy ma związek z demontażem baku, żeby zdemontować belkę, żeby wymienić poduszki.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> No i co było?

Silnik pompy wymieniony i śmiga. Stary podobno przerywał i nie dawał ciśnienia.

Impreza kosztowała mnie 50zł smile.gif

Silnik miałem z mojej starej pompy*.

* Silnik miał jakieś 2 miesiące a było to tak:

Urwał mi się tłumik na wybojach i uderzył w zbiornik, pompa zassała syf.

Zawiozłem auto do ASO, stwierdzili, że jest uszkodzona pompa** i trzeba wymienić pompę. Kupiłem silnik pompy i kazałem im go wymienić, strasznie się krzywili, mechanik, który wymieniał silnik zdejmował rurkę z niego na zimno przy pomocy śrubokręta, jak zrobiłem duże oczy i zapytałem się czy będzie to później wstanie uszczelnić - powiedział, że tak.

Efekt był taki, że nie dało się tego uszczelnić i miałem turbo-dziurę po skręcie jak w maluchu, ostatecznie ASO wymieniło cały moduł pompy(kosztowało mnie to w granicach 700zł). Oczywiście, żeby nie było łatwo to zajęło im to 2 miesiące, kiedy to tłumaczyli mi, że TTTM, ostatecznie wymienili jak wsiadłem do samochodu z mistrzem, zapiąłem wsteczny wcisnąłem gaz w podłogę i nie było widać efektów.

** Miałem już wcześniej podobną przygodę na działce jak ścigałem się z pociągiem polną drogą, ale inne ASO rozebrało pompę, wyczyściło piasek oraz nitki i było dobrze.

W tej chwili mam pół baku, ale myślę, że będzie dobrze.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.