Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem po krótkim postoju

Featured Replies

Napisano

Witam. Raz na jakiś czas występuje u mnie problem z odpaleniem autka po krótkim postoju. Na ogół udaje się za 2 razem odpalić auto, najpóźniej za 3. Nie ma znaczenia temperatura na zewnątrz, bo coś takiego miałem też w lecie. świece zapłonowe wymieniałem a cewki wszystkie sprawne. Dodam, że mam instalację lpg ale nie jestem pewny czy to jej wina. Po dłuższym postoju, gdy autko się schłodzi nie mam problemów z odpaleniem

Napisano

stawiam na stary problem fiata. Ciagnie sie to od czasow uno/tipo. Szczotki w rozruszniku sa z kijowego materialu i jak jest cieply (za cieply ) to trzeba heblowac kluczykiem.

Napisano
  • Autor

Da się to jakoś naprawić ? Jeśli tak, czy jest to droga impreza ?

Napisano

Taka bajke sprzedal mi elektryk ( notabene bardzo szanowany w rejonie sosnowiec ul. pogotowia) . Nie mam powodu by mu nie wierzyc , zas sam specem w tej materii nie jestem wink.gif Chodzi ponoc o to ze tam od temperatury zachodzi rozszerzalnosc materialu no i "szafa nie gra". Ile w tym prawdy niewiem.gif . Mialem tipo i mialem taka bolaczke ze na cieplym za chiny nie chcial odpalic mimo ze krecił żwawo. Po wymianie rozrusznika gadalo na cyk.

poczekaj jeszcze na liska bo to stary fiaciorz zeby.GIF moze jego stara brawiszonica tez tak miala wink.gif

Napisano
  • Autor

No to poczekam. Generalnie jest tak zawsze. Przez 6 miesięcy miałem tak może z 6 razy. Zawsze to były postoje kilku minutowe.

Napisano

Ale kręci? U mnie nawet po długiej trasie nie chciał kręcić i to była oznaka padającego akumulatora, który nie przyjmował ładowania.

Napisano
  • Autor

> Ale kręci? U mnie nawet po długiej trasie nie chciał kręcić i to była

> oznaka padającego akumulatora, który nie przyjmował ładowania.

Nic nie przygasa, tylko jest tak jakby już miał odpalić ale tego nie robi smile.gif Raczej aku nie, po nocy odpala bez problemów

Napisano

> Nic nie przygasa, tylko jest tak jakby już miał odpalić ale tego nie

> robi Raczej aku nie, po nocy odpala bez problemów

Po nocy u mnie też odpalał tylko mniej żwawo 270751858-jezyk.gif. Po trasie dokładnie wyglądało tak: przekręcam kluczyk...rozrusznik wykonuje jeden obrót i nagle się zatrzymuje...a kontrolki wszystkie się świecą ... i niby nie aku zeby.GIF ... a jednak po wymianie problemu nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.