Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brudny płyn ? czy olej w układzie chłodzenia ?

Featured Replies

Napisano

Witam

tak się zastanawiam otóż niedawno była wymieniana uszczelka pod głowica i pare innych spraw i przed wymianą w zbiorniczku od płynu chłodzenia była brudna czarna woda jednak w palcach nie wydawało się żeby była śliska czy coś tego typu raczej zwykła woda tylko strasznie zabrudzona, w trakcie wymiany uszczelki pod głowicą płyn był wlany oczywiście nowy jednak anie zbiorniczek ani układ nie był niczym przepłukany by to oczyścić no i po wlaniu nowego płynu znów czarny img/smilies/smile może to jednak olej wpada ?? nie zauważyłem by płynu ubywało bądź przybywało...

Napisano
Ten syf jest z kamienia w układzie. Przez zalaniem świeżego trzeba było trochę przepłukać układ.
Napisano
  • Autor

> Ten syf jest z kamienia w układzie. Przez zalaniem świeżego trzeba

> było trochę przepłukać układ.

Ale aż czarny ?? no wiem z braku czasu i przez to że składała go osoba bez mojej obecności został on nie wyczyszczony. Więc wyczyszcze niedługo jeszcze pytanko czym to zrobić są jakieś specjalne środki ? Żeby to wszystko puściło ?

Napisano

> Witam

> tak się zastanawiam otóż niedawno była wymieniana uszczelka pod

> głowica i pare innych spraw i przed wymianą w zbiorniczku od

> płynu chłodzenia była brudna czarna woda jednak w palcach nie

> wydawało się żeby była śliska czy coś tego typu raczej zwykła

> woda tylko strasznie zabrudzona, w trakcie wymiany uszczelki pod

> głowicą płyn był wlany oczywiście nowy jednak anie zbiorniczek

> ani układ nie był niczym przepłukany by to oczyścić no i po

> wlaniu nowego płynu znów czarny img/smilies/smile może to jednak

> olej wpada ?? nie zauważyłem by płynu ubywało bądź przybywało...

Jeśli jeździłeś na wodzie, to będziesz potrzebował trochę cykli w wodą destylowaną, zanim zalejesz płynem, tylko przy mrozach jakie nadchodzą nie jest to dobry pomysł, proponuje kilka cykli z rozcieńczonym koncentratem do chłodnic, i syf powinien za którymś razem całkowicie zlecieć. Gorzej z chłodnicą jeśli stara już była, to lepiej będzie zmienić na nową, bo kamień i i ten osad mógł w jakiś sposób ją uszczelnić, a jak przepłukasz to będzie sito. Zbiorniczek możesz umyć na glancuś benzyną, nic innego nie pójdzie.

grinser006.gif

dodam że ja u siebie też miałem czarnidło-olej w płynie i w zbiorniczku. Po wymianie upg, zostało tylko na ściankach w zbiorniczku, które udało mi się usunąć właśnie tylko benzyną, układu nie płukałem zmieniałem tylko węże (były sparciałe, w tym jeden przepuszczał), termostat i 2 razy płyn w ciągu roku.

Teraz czysto aż widać różowiutki Dynagel, na który się przesiadłem z Petrygo. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.