Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka pytań do potencjalnych problemów w Pikusiu

Featured Replies

Napisano

Witka,

dostałem propozycję od wujka (niezobowiązującą), czy bym nie był zainteresowany Pikusiem 1.8 benzyna, 2000 rocznik. Kilosów ma natłuczoooone, że tragedia!! 78000km. Ale ja nie o tym.

1. W bryce na pewno będzie do wymiany końcówka wahacza lewego (ale ucząc się na błędach kolegów wymieniających elementy zawiechy z jednej strony wymieniłbym oba plus resztę gumek, jak wahacze będą na wierzchu ale: czy jest możliwość wymiany samych końcówek wahacza czy trzeba inwestować w kompletny wahacz?

2. W czasie jednej z podróży najprawdopodobniej zapodziali gdzieś jeden kluczyk (bo go w domu nie mogą znaleźć rotfl.gif). Miał ktoś z Was "przyjemność" dorabiania i programowania kluczyka? Jaki to może być koszt?

3. Kluczyk, który pozostał, nie zamyka centralnego z przycisku- ponoć nie ma komunikacji z odbiornikiem w bryce. Czy to coś standardowego czy też przypadkowa rzecz?

4. Od początku nie był zmieniany rozrząd- co ile km należy go wymienić? Gdzie (pytanie do osób z 3miasta) zaopatrujecie się w części, żeby badziewia nie kupić i jednocześnie nie zostać oskubanym? Jeśli już bym brał brykę to pokusiłbym się o zmianę pasków, w końcu do pokonania byłoby z 1100km a nie jestem zainteresowany remontem silnika... Mogły trochę sparcieć... Jaki- orientacyjnie- jest rząd wielkości za kompletny rozrząd wliczając pompę wody?

5. Czy w 3mieście jest jakiś godny polecenia warsztat obsługujący Picassa?

Czekam z cierpliwością na odpowiedzi, bo bryka byłaby do wzięcia kole maja 2010.

Pozdro,

Napisano

Wszystkiego na te pytania dowiesz się na forum Cytrynki, podforum Xara Picasso. smile.gif

> 1. > będą na wierzchu ale: czy jest możliwość wymiany samych końcówek

> wahacza czy trzeba inwestować w kompletny wahacz?

Są wahacze całe, są i z wymienną końcówką. Trzeba na service.citroen.com wpisać nr VIN auta i ładnie na obrazkach widać wszystko. smile.gif

> 2. W czasie jednej z podróży najprawdopodobniej zapodziali gdzieś

> jeden kluczyk (bo go w domu nie mogą znaleźć ). Miał ktoś z Was

> "przyjemność" dorabiania i programowania kluczyka? Jaki to może

> być koszt?

Na forum Cytrynki temat poruszany ze 100 razy. Oryginalnie jeden kluczyk ma przyciski centralnego zamka, drugi nie ma przycisków. Zazwyczaj Pikusie mają fabryczny alarm z oddzielnym pilotem dziłającym na centralny i alarm.

Reszta pytań bez odpowiedzi bo ja z Wawy. smile.gif

PS. Ja rozrząd wymieniłem przy 100 kkm. To standardowy przebieg dla takiej operacji. Wymieniłem pompę wody, ale zrobiłem błąd bo była to sama pompa. A po 10 kkm od wymiany zaczęła cieknąć jej podstawa. Co ciekawe w handlu można kupić samą pompę lub pompę z podstawą a samej podstawy nie. I musiałem kupić nowy cały komplet. Dlatego do wymiany paska i rolek kup pompę z podstawą. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.