Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opóźnienie gazu na gazie - instalacja KME Diego 3

Featured Replies

Napisano

Witam. Posiadam instalację firmy KME na Diego 3 z lubryfikatorem. Mam mały problem z dziwnym opóźnieniem gazu. Na benzynie jak zrobię gwałtowne wciśnięcie pedału gazu to auto płynnie przyśpiesza, natomiast na LPG jest takie lekkie opóźnienie z małym przerwaniem. Orientuje się ktoś w czym może leży problem i czy jest ktoś z Wrocławia kto zna się na tej instalacji. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Nikt nie jest w stanie coś doradzić ?

Moim zdaniem, instalacja do regulacji, bo coś może być spipczone i np. w momencie dodania gazu jest ubogo i dopiero po chwili mieszanka zostaje wzbogacana i silnik wkręca się na obroty.

Oczywiście myślę, że sprawdziłeś osprzęt i mechanicznie wszystko jest ok, typu dobre świece, dobry odstęp na elektrodach itd.

Napisano
  • Autor

Świece zmienione na takie które mają być. Może być problem z regulacją. Byłem już z 2-3 razy u gazowników ale nie jestem zadowolony z tych wizyt. Wykres wyglądał jak fale na morzu. Niestety nie mogę wyszukać innej firmy we Wrocławiu, która reguluje instalacje KME (byłem w Albazie)

Napisano

> Świece zmienione na takie które mają być. Może być problem z

> regulacją. Byłem już z 2-3 razy u gazowników ale nie jestem

> zadowolony z tych wizyt. Wykres wyglądał jak fale na morzu.

> Niestety nie mogę wyszukać innej firmy we Wrocławiu, która

> reguluje instalacje KME (byłem w Albazie)

Zależy jaki wykres masz na myśli, bo jeśli napięcia na sondzie lambda, to by się zgadzało, wykres powinien być zbliżony jak najbardziej do sinusoidy.

Wg mnie problem tkwi w złej regulacji instalacji, chociaż może być tak, że gdzieś jest jakaś nieszczelność albo coś takiego i dzieje się jak się dzieje. waytogo.gif

Musisz znaleźć gazownika z głową na karku. ok.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam. Potrzebuję pomocy w regulacji Diego G3. Auto kupiłem z zamontowana instalacją KME na Diego G3 (Fiat Stilo 1,8). Byłem później na regulacji w zakładzie ale nie jestem zadowolony. Największy problem mam z opóźnieniem gazu gdy jestem na gazie. Na benzynie auto szybko reaguje na pedał gazu natomiast na LPG z lekkim opóźnieniem. Odczuwalne to jest przy gwałtownym wciśnięciu gazu. Załączam kilka zrzutów z programu

88387875.th.jpg

91998699.th.jpg

20170718.th.jpg

93573669.th.jpg

44812593.th.jpg

Jak mogę sprawdzić jakie dysze mam zainstalowane ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.