Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

witam i o drogę pytam...

Featured Replies

Napisano

witam,

zastanawiam się nad zakupem forda galaxy I generacji, generalnie w 2 opcjach: tdi 90 km lub benzyna z kuchenką 2,0 116 km. co byście koledzy poradzili? co się psuje? samochód będzie jeździł głownie po mieście. słyszałem, że silniki benzynowe mają cylindry położone blisko siebie i łatwo o przepalenie uszczelki pod głowicą.

co wybrać? niewiem.gif

Napisano

> witam,

> zastanawiam się nad zakupem forda galaxy I generacji, generalnie w 2

> opcjach: tdi 90 km lub benzyna z kuchenką 2,0 116 km. co byście

> koledzy poradzili? co się psuje? samochód będzie jeździł głownie

> po mieście. słyszałem, że silniki benzynowe mają cylindry

> położone blisko siebie i łatwo o przepalenie uszczelki pod

> głowicą.

> co wybrać?

Po pierwsze, to jeżeli bierzesz pod uwagę benzynę, do tego jeszcze z lpg, to zapomnij o 2.0. Szukaj tylko i wyłącznie 2.3. Dwulitrówka sprawia, że to auto - które waży 1700-1800kg - przestaje jechać a zaczyna spalać paliwo wink.gif. Do tego 2.3 zazwyczaj jest lepiej wyposażone.

Oba silniki mają rozrząd na łańcuchu, jest to silnik forda (diesle to vw) i pierwsze słyszę o problemach z uszczelką. Dobrze się to gazuje (dobrą instalacją oczywiście zlosnik.gif). O dieslach się nie wypowiadam, ale są to stare tedeiki, więc na kąciku vw możesz o nich poczytać, a generalnie najwięcej informacji na temat galaxy znajdziesz na forum galaxy ok.gif

Napisano

> dzięki za info, jużech sie tam zalogował

ok.gif czekaj..bo nie łapię zlosnik.gif Ty już kupiłeś tego galaxy czy dopiero się rozglądasz...bo na każdym z for co innego zlosnik.gif

Na forum Galaxy najprędzej na początku odeślą Cię do....archiwum hehe.gif, ale nie zrażaj się - to całkiem przyzwoite źródło wiedzy ok.gif

Napisano
  • Autor

> czekaj..bo nie łapię Ty już kupiłeś tego galaxy czy dopiero się

> rozglądasz...bo na każdym z for co innego

> Na forum Galaxy najprędzej na początku odeślą Cię do....archiwum ,

> ale nie zrażaj się - to całkiem przyzwoite źródło wiedzy

hahahha, juz kupiłem smile.gif nieduży przebieg (potwierdzony przez mało zuzyte wnętrze pojazdu - trochę tych galaksiaków obejrzałem wcześniej i przebieg 200 kkm było już widać...) oraz kilka potwierdzonych usterek, z których najkosztowniejsza może być nieszczelna klima. przy czym poprzedni włąściciel mówił, że gaz ucieka po 2 miesiącach, wiem że bardzo żadko uzywał tego samochodu, a na tamtym forum wyczytałem, że klimy trza używać od czasu do czasu żeby gaz nie uciekł. może wystarczy pojechać do machera, niech sprawdzi szczelność i ewentualnie nabić. przyznam się bez bicia, że klima to dla mnie nowość i muszę trochę oswoić zwierza smile.gif

p.s. już mnie odesłali do archiwum smile.gif

Napisano

tylko jak w klimie nie ma gazu to nie ma też smaru który smaruje sprężarkę - może być sprężarka do naprawy - a to już droga sprawa.

no nic - kupiłeś to teraz musisz z tym żyć zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> tylko jak w klimie nie ma gazu to nie ma też smaru który smaruje

> sprężarkę - może być sprężarka do naprawy - a to już droga

> sprawa.

> no nic - kupiłeś to teraz musisz z tym żyć

sprężarka kosztuje właśnie około 600 zeta, regenerowaną można znaleźć taniej... zobaczymy, może dałem życi.

p.s. sprzedawca pochodził mniej więcej z twoich stron rodzinnych hehe.gif

Napisano

> sprężarka kosztuje właśnie około 600 zeta, regenerowaną można znaleźć

> taniej... zobaczymy, może dałem życi.

> p.s. sprzedawca pochodził mniej więcej z twoich stron rodzinnych

Nieodbrze jak uklad jest nieszczelny i bez gazu bo lapie wilgoc. Wiec moze jak masz kase to jedz szukaj nieszczelnosci i nabij klime.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.