Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] wyczepić tapicerke klapy w kombi

Featured Replies

Napisano

Jak wyczepić tapicerkę w tylnej klapie w astrze G kombi tak żeby nic nie zdewastować . Odkręciłem 2 widoczne śruby od dołu i dwie schowane w zaślepkach uchwytu zamykania, no ale tapicerka trzyma się soidnie. Próbowałem odciągać z "wycuciem" ale nie chcę "wycucia" zwiększać żeby czegoś nie złamać.

Napisano

Szarpnac jak jestes pewien ze masz wszystko odkrecone. Pewnie lecz ostroznie. Ja zdejmowalem kilkakrotnie.

Napisano
  • Autor

beksa.gif kurde boje się. Chyba wszystko odkręcone. W każdym razie nie widać więcej śrub.

dobra idę szarpać sob.gif

Napisano

Różne źródła podają osiem wkrętów z czego 4-6 pod zaślepkami.

Reszta to kilkanaście takich spinek. Wystarczy pociągnąć.

283230997-spinka.gif

post-53490-1435250585786_thumb.gif

Napisano
  • Autor

k....a furious.gif Cytując Halamę "Ja wiedziałem że tak będzie". Urwałem 2 uchwyty. Tu widać że spinka została w klapie a urwał się uchwyt z tapicerki.

283231268-urwany.jpg

tandeta. Reszta się wypięła. Skleiłem cyjanoakrylem z przyspieszaczem, będzie siedziało do następnego rwania.

Najważniejsze że udało mi się zrobić to co chciałem czyli wytłumić telepiąca się o blachę tapicerkę. tutaj

post-36196-14352505858792_thumb.jpg

Napisano

Należało się tego spodziewać. Ja zawsze się nastawiam, że się urwie... i się urywa wink.gif

Do tego się taki klej nie nadaje. Lepiej nadtopić tworzywo na końcach lutownicą i docisnąć. Potem przygładzić na gorąco i będzie waytogo.gif

Napisano

Ja z piec razy zdejmowalem i nic nigdy sie nie stało. Warunek jeden nie robic tego przy niskich temperaturach

Napisano

Nie próbowałem. Ale próbowałem sklejać cyjanoakrylem obudowy zamków pasów bezpieczeństwa. Ten klej nie trzyma się tego rodzaju plastików, dlatego wolę spawanie.

Zastanawiam się do czego służy ten aktywator. Przecież ten klej wiąże natychmiast. Umożliwia wysychanie kleju w wolnej postaci? Takiego nie ściśniętego przez łączone elementy? hmm.gif W takim wypadku rzeczywiście cyjanoakryl schnie znacznie dłużej.

Napisano
  • Autor

Polecam spróbować. Cyjanoakrylaty wiążą z tym zupełnie inaczej niż normalnie schnąc (a w zasadzie wiążąc przez wilgoć z powietrza). Wystarczy delikatnie psyknać (nie za dużo) i w ciągu sekundy klej zastyga. Zachodzi taki jakby lawinowy proces że zastyga nawet w zamkniętych przestrzeniach. Tworzy się twarda i wytrzymała spoina w rodzaju kleju epoksydowego. Jak dla mnie rewela. Kleiłem już w taki sposób wiele plastików i zdarzało się że potem pękało w innym miejscu niż klejone. Zapewne dużo też zależy od jakości samego kleju. Dlatego kupiłem jakiś lepszy droższy a nie kropelkę w kiosku. Są także elastyczne wersje tych klejów. Jak zmieniałem koła na zimowe wpinałem kołpaki i oczywiście złamał się jeden zaczep. Wydawać by się mogło że na takiej powierzchni nie ma szans aby klej trzymał. Przykleiłem , obciapkałem wokół tworząc spoinkę i trzyma do tej pory a łatwych warunków tam nie ma (były już temperatury -20C). Dlatego jak ktoś się jeszcze nie spotkał ze stosowaniem aktywatorów do klejów cyjanoakrylowych - polecam spróbować. Twierdę, że klejenie samym klejem to nieporozumienie, zawsze się w końcu rozleci.

Napisano
  • Autor

> Ja z piec razy zdejmowalem i nic nigdy sie nie stało. Warunek jeden

> nie robic tego przy niskich temperaturach

Robione w ciepłym garażu. Te uchwyty są cieniutkie, delikatne, po prostu lipa, kicha sick.gif. Teraz każdą spinkę przesmarowałem białym smarem, żeby w przyszłości wyczepić łatwiej bez wyłamania uchwytów.

Napisano

Ciekawe.

Dzięki za info. Jak mi wpadnie w ręce to spróbuję 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.