Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brava 1.4 trzesie jak w czołgu

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem z moją bravką już od dluzszego czasu pisze w tej sprawie i nic. Przypomnę problem mianowicie gdy wskazówka temperatury podniesie się do połowy skali to zaczyna nim trząść na biegu jałowym tak jaby falowały obroty lecz nigdy nie gaśnie

Byłem w servisie fiata ponieważ mam znajomego elektryka podpią go pod kompa i wyszło że z elektorniką wszystko ok.

Powiedział że może wałek rozrządu jest ogolony.

Ale niestety nie jest ponieważ kilka dni temu zostawiłem samochód u mechaników w celu sprawdzenia tej diagnozy i stwierdzili że wałek wporządku, i że jedynie popychacze się się tłukły to je wymieniłem + kompletny rozrząd oraz wymieniłem termostat.

Lecz niestety te zabiegi również nie pomogły frown.gif

Dodam jeszcze że autko nie jest zagazowane

Proszę o poradę co moze być przyczyną ?

Napisano
  • Autor

heh widze że dałem niezłą zagadkę może ktoś poratuje jakąś poradą smile.gif co można jeszcze sprawdzić ? może cos z wtryskiem jest nie tak ???? jak sadzicie ???

Napisano

U mnie mechanicy nawet po wymianie rozrządu źle go założyli. Objawy były takie, że auto na zimnym silniku chodziło ok. Po rozgrzaniu gdzieś do 1/4 skali silnik pracował nierówno. Sprawdzali u mnie wszystko: sonde, cewkę, kable WN - okazało się, że czujnik ciśnienia paliwa jest nieszczelny - po wymianie trochę lepiej. W końcu okazało się, że pasek rozrządu jest źle założony i przeskoczył o 1 ząb.

Napisano
  • Autor

> końcu okazało się, że pasek rozrządu jest źle założony i

> przeskoczył o 1 ząb.

Niestety to nie to ponieważ byłem jeszcze raz u nich i sprawdzili ponieważ też miałem takie obway i wszystko ok jest zrobione

hmmm a co do tego czujnika cisnienia to podsune im taki pomysł dzieki za rade

Napisano

może należy sprawdzić czujnik temperatury płynu chłodzącego lub silnik krokowy... ew. świece.

Napisano
  • Autor

> może należy sprawdzić czujnik temperatury płynu chłodzącego lub

> silnik krokowy... ew. świece.

Wszystko było wymienione na poczatku niestety ten czujnik cisnienia paliwa to tez nie to

Napisano

zobacz jeszcze raz mocowanie wałka rozrządu, może gwinty puściły, lub głowica jest gdzieś uszkodzona, najlepiej przy włączonym silniku i otwartej pokrywie i czy smarowanie wałka jest odpowiednie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.